Shopping i Tyrkia - Tyrkiareiser.no
 • Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback

 

Shopping i Tyrkia 


Å handle i Tyrkia er morsomt. Varene som selges er ofte av god kvalitet, uansett om du velger å kjøpe noe som ligner på en kopi eller ikke. Tilbudet i de større byene er stort og prisene lave. Her finner du alt fra store kjøpesentre til små koselige butikker og basarer. 

De tradisjonelle basarene består av små butikker som selger det meste. I en mengde mennesker som ønsker å prute, viser butikkeieren frem varene sine både i og utenfor butikken; lamper, vesker, smykker, sjal, krydder og selvfølgelig sko og klær. Se gjerne litt ekstra på produktet du har tenkt å kjøpe, det er ikke sikkert det er ekte selv om selgeren på basaren forsikrer deg om at det er det. 

Populære, rimelige produkter 


Det er veldig populært å kjøpe kopier av designerklær, sko og vesker i Tyrkia. Kopiene er laget lokalt og er kjent for å være av god kvalitet. Hvis du vil kjøpe, er det opp til din egen samvittighet og moral. Andre populære gjenstander er gull, sølv, lær og orientalske tepper. De orientalske tyrkiske teppene er håndlaget etter gammel tyrkisk tradisjon og det tar alt fra måneder til år å produsere. De er av god kvalitet og prisen er betydelig lavere enn det du må betale i Norge for samme teppe. 

Ekte skinnvarer av alle slag. Gull og sølv er også av veldig god kvalitet og kan kjøpes billig i Tyrkia. Gullet består vanligvis av 14 karat, men det er også juveler på 18 og 24 karat. Husk å ta med et godkjent ekthetsbevis hvis du kjøper gull. Husk også å prute hardt for å gjøre en virkelig god avtale. 
 

Å prute 


Å prute er en sport i Tyrkia, og du kan vanligvis prute prisen ordentlig ned når du blir litt varm i klærne. Startprisen er satt med tanke på at den vil bli forhandlet. Sammenlign varene mellom forskjellige butikker for å få en ide om hva prisen skal være - hvis du er dyktig, kan du redusere prisen til 50% av prisen du først mottok fra selgeren. 

Hvor skal / kan du prute i Tyrkia? 


I markeder og butikker der varene plasseres ute på gaten og / eller utenfor butikken, forventes det at man pruter. Hvis butikken derimot har en kasse og ingen varer utenfor butikken, er det ikke tillatt å prute. I de større kjøpesentrene som ligner på vårt hjemme i Norge, er det heller ikke lov å prute. 

Sko, klær og håndklær 


Klær, sko og vesker er billige - men som i de fleste andre land, varierer prisene avhengig av kvalitet. Prisene er generelt lave og kvaliteten er god. Her er noen eksempler:  Joggesko fra merket Nike og Adidas eller lignende koster omtrent 350-500 kroner, avhengig av merke. I Norge lander gjennomsnittsprisen på rundt 850 kroner. Hvis du vil kjøpe et par Levis jeans, er prisen rundt 400 kroner, mens den samme modellen i Norge koster minst 900-1100 kroner. Sist men ikke minst - badehåndkleet! Her er alle mulige varianter og prisklasser. I gjennomsnitt koster et håndkle rundt 40-50 kroner, mens du i Norge må betale rundt 150-200 kroner.  Det er ingen tvil om at du får mye for pengene i Tyrkia! 

 Kilde: https://www.numbeo.com/cost-of-living og ansatte fra Tyrkiareiser / Turkietresor i Alanya, Side og Kemer. 

 
Enda flere tips om shopping 


Eksperttips for de beste gavene til deg og dine nærmeste ... 

Vi har fått flere spørsmål om shopping i Tyrkia, og da tenkte vi at det beste ville være å få tips fra en ekte ekspert. Derfor stilte vi noen spørsmål om shopping til vår omreisende kollega Anna. Hun har mye erfaring med å reise rundt i verden og anser seg selv som et svart belte i shopping. I følge Anna er det første du bør gjøre å bestille ekstra bagasjevekt på flyturen, så er det bare å handle. Her tilbyr vi Annas beste shoppingtips for de fineste gavene til deg selv og dine nærmeste. 

TIL BESTEVENNINNEN 
En fin veske selvfølgelig! Du kan aldri få for mange vesker og sko, eller hva jenter? Tyrkia er en veske-himmel, så det er bare å shoppe rundt i butikkene. Problemet er bare at det er så mange som ser bra ut til en god pris slik at det er vanskelig å velge og hvis du kjøper flere, kan du ofte prute mer. 


TIL MAMMA 
Hamam-håndklær har blitt super moderne med årene, og har dukket opp i mange interiørdesignmagasiner. De er ofte veldig dyre her hjemme, men i Tyrkia kan du finne dem mye billigere. Her snakker vi flerbruk: badehåndkle, på fluktstolen, piknikteppe, strandkjole, duk, piff opp en lenestol eller som et håndkle / badehåndkle som er lett og fremdeles har god absorberingsevne. 


TIL PAPPA, MORFAR OG FARFAR
TIl disse er det ekstra vanskelig å finne noe de ikke allerede har. De føler vanligvis at de ikke trenger annet enn snille barn og barnebarn (som de allerede har). Noe de ikke har og ikke vet de trenger er et kashmir skjerf, veldig elegant og krydre alltid opp det kjedeligste antrekket. 


TIL MORMOR OG FARMOR 
Et KUPP og et MUST er den vakre håndmalte tyrkiske keramikken som er tilgjengelig i alle mulige former og farger. Selv har jeg en fruktfat og små boller som jeg bruker til søtsaker, tacotilbehør osv. Jeg får ofte komplimenter og spørsmålet om hvor jeg kjøpte dem. 


 TIL LILLE BROR OG LILLE SØSTER 
Myke pakker trenger ikke alltid å være kjedelige! Overrask med det store idolets fotballskjorte i julegavepakken. Eller hva med favoritt karakteren fra en av de stor Disney filmene?  Disse er tilgjengelige for kjøp til gode priser nesten overalt. Kjøp flere forskjellige og prute på prisen. En perfekt suksess for fotballinteresserte. 


TIL TEENÅRINGENE ELLER BARNEBARNA 
I stedet for å legge en seddel i en kjedelig konvolutt, kan du kjøpe en liten stofflommebok med et vakkert mønster og legge den i. Stofflommeboken kan brukes til alt når pengene er brukt og er et morsomt minne å beholde, jeg har selv et lager hjemme. 


TIL HIPSTEREN
Harembukse, veldig behagelig og original. En høyt verdsatt gave til både jente og gutt som ikke liker designerklær, men som ønsker noe annet med et personlig preg. Perfekt også for yoga. Tilgjengelig i alle mulige glade farger og modeller. 


TIL KAFFEMESTEREN 
Hvor finner du noen av verdens vakreste kaffekopper hvis ikke i Tyrkia (tror jeg i det minste)! Tilgjengelig i alle mulige farger og mønstre. Passer også til å drikke espresso fra. Gjør som jeg gjør og kjøp en liten kaffekanne og tyrkisk kaffe, den er ofte tilgjengelig å kjøpe i de samme butikkene som koppene. Da kan du enkelt koke kaffen på tyrkisk måte! 


FOR TANTER OG ONKLER 
Tyrkisk te eller hvorfor ikke et tyrkisk te-sett? I Tyrkia drikker du te i små glass som ofte er vakkert malt eller polerte. Barna mine elsket å drikke brus i dem ved spesielle anledninger, da de var små. Tilgjengelig i alle mulige vakre design. Ikke glem å kjøpe tyrkisk te med hjemme, den er super billig og super velsmakende! Visste du at Tyrkia er en av verdens største produsenter av te? 


TIL INTERIØREN 
Et MUST er en (minst en, jeg har fem selv) tyrkisk mosaikklampe. Er vakker som et smykke og piffer opp det kjedeligste rommet. Tilgjengelig i en million forskjellige farger, design og modeller. Hvis du ikke kan velge, kjøp mer! 


TIL RØYKEREN, HIPSTER OG INTERIØR FANTASTEN 
Vannpipe er veldig populære i Tyrkia og begynner også å vises her og der i Norge. En tyrkisk vannpipe blir en hip og eksotisk interiørdetalj selv for ikke-røykeren. Kan kjøpes med fordel for ganske billige penger i Tyrkia. 


TIL ROMANTIKEN 
Hvorfor ikke et smykke til kjærlighet? Gull er billig (ofte 14 karat) og smykker er et minne som varer livet ut. Her er alt du kan tenke deg, ringer, halskjeder, brosjer, edle og mindre edelstener m.m. Sjekk rundt hvor prisnivået er i forskjellige butikker før du handler noe og ikke glem å prute! 


TIL DEN MATGLADE ELLER HVORFOR IKKE TIL DEG SELV 
Krydder! Tyrkia er et eldorado av krydder, her er det noe for enhver smak. Handlet med fordel i markedene eller i supermarkedet til en brøkdel av hva de koster hjemme. Stabilt tips: En stor krukke med Pull biber = chiliflak som gir en vri på nesten alt. 


Husk at de beste funnene kan gjøres på de lokale markedene. Reiselederne våre kan gi flere tips og vite hvor du kan kjøpe forskjellige ting til gode priser. Ikke glem å prute!