Visumguide

Hvem trenger visum til Tyrkia? 

Alle norske statsborgere trenger visum for innreise til Tyrkia.
Reisende som ikke er norske statsborgere og reiser under annet pass enn norsk, eller reisende som har andre typer reisedokumenter, må selv undersøke pass- og visumregler og sørge for å ha gyldige dokumenter før innreise til Tyrkia. Vi anbefaler å undersøke dette på følgende nettside: www.evisa.gov.tr (tlf. +90 312 292 2929) eller ved å kontakte Den Tyrkiske Ambassaden i Oslo. Tyrkiareiser er ikke ansvarlig for konsekvensene av at reisende ikke har gyldig pass og visum.

Tyrkiareiser har ikke mulighet til å søke om visum på vegne av kunder.

Hvor bestiller man visum?

Visumet må bestilles før avreise. Visum bestilles online via www.evisa.gov.tr. Du får visumet tilsendt til den e-post adressen som er oppgitt. Husk å skrive ut visumet - dette må bringes med på reisen.
Vi anbefaler at du kun benytter 
www.evisa.gov.tr for bestilling av visum. Det finnes andre nettsider som også tilbyr visum, men her kan prisen være høyere. Noen av nettsidene kan også være rene svindelsider. 

Hvor mye koster visumet?

Visumet koster 20 USD per person og betales på nettsiden.

Er passet mitt gyldig? 

Både ordinære norske pass (røde) og norske nødpass (oransje) kan benyttes for å søke om visum. For å søke visum må man velge «Ordinary» som kategori for pass. Passet (uansett om det er ordinært pass eller nødpass) må ha en gyldighetstid på minimum 6 måneder, eller lengre, fra innreisedato til Tyrkia. Passet må være skadefritt og også spedbarn (barn under 2 år) må ha eget pass med foto.
For andre passtyper og nasjonaliteter, vennligst kontakt tyrkiske myndigheter www.evisa.gov.tr eller ved å kontakte Den Tyrkiske Ambassaden i Oslo. 

Hvor lenge er visumet gyldig?

Reisende med norsk pass får et såkalt "multiple entry" visum for 3 måneder (90 dager) i løpet av en periode på 6 måneder. Dette innebærer at visumet kan brukes ved flere innreiser, men oppholdenes samlede lengde må begrenses til 90 dager totalt for hele perioden på 180 dager.

Hvordan søke visum?


Steg 1


Steg 2

Steg 3


Steg 4

Når du har klikket "Save and Continue" vil du komme til en side som gir deg videre instruksjoner om bekreftelse av visum gjennom mail, og informasjon om betaling. Avsutningsvis vil du motta visumet som PDF, som du deretter skriver ut og tar med deg på reisen.

Informasjonsfilm om utfylling av visumsøknad

Dersom du har spørsmål om visumsøknaden ber vi deg vennligst kontakte den tyrkiske E-Visa tjenesten på www.evisa.gov.tr, for å forsikre deg om at du får oppdatert og korrekt informasjon.