Fottur i Lykia

Vakker utsikt i Lykia
Vakker utsikt i Lykia
Oppdag Tyrias severdigheter
Vakker natur i Tyrkia og Lykia
Vakker natur i Tyrkia og Lykia
By ved vannet i Lykia
Opplev Tyrkias kultur
Fra fjell til hav i Taurus

En uke med fotturer ved foten av Taurusfjellene. Vi har den flotte ranchen Berke som utgangspunkt og gjør daglige turer i det fine fjell- og kystlandskapet omkring.

Dag 1
Ankomst

Dag 2
Velkomsttreff - bli kjent. Liten vandring i området.

Dag 3
Busstransport i retning landsbyen Ovacık. Vandringen starter på 1200 meters høyde, går langs elven og gjennom skogområder til elvens utløp nær landsbyen Göynük (ca. 6 timer). Piknik-lunsj. Vi starter på ca 1200 m.o.h. og går ned til nær havsnivå.

Dag 4
Busstransport til Yayla Kuzdere. Vandring opp til fjellplatået Çukuryayla ved foten av fjellet Tahtalı. Ved tregrensen går vi ned til landsbyen Beycik (ca. 8 timer). Ulendt terreng. Piknik-lunsj. Starter på ca 750 m.o.h. og går opp til ca 1800 m.o.h. Så går vi nedover igjen til ca 1000 m.o.h.

Dag 5
Aktiviteter sammen eller på egen hånd.

Dag 6
Busstransport til landsbyen Ulupınar. Vi starter vandringen langs en traktorvei, krysser to elver, og går gjennom skogen til fjelltoppen Chimera. Her ser vi den evige flammen. Fra fjellets indre strømmer brennende gass – en over to tusen år gammel turistattraksjon. Herfra går vi ned en kilometer lang trapp og fortsetter gjennom landsbyen Çiralı. Deretter følger vi stranden og passerer ruinene av den antikke byen Olympus (ca. 5,5 timer). Piknik-lunsj. Starter på ca 350 m.o.h. går litt opp og ned til ca 400 m.o.h. for så å gå ned til havsnivå.

Dag 7
Busstransport i retning Kumluca. Vandring fra landsbyen Adrasan gjennom et skogområde langs kysten. Vi passerer fyrtårnet i Gelidonya og ender i i nærheten av landsbyen Karaöz. Deler av turen er den gamle lykiske handelsruten omgitt av vakre skog- og fjellområder (ca. 8,5 t.). Piknik-lunsj. Starter på havsnivå og går opp til ca 400 m.o.h. (totalt 3 stigninger, litt opp og ned).

Dag 8
Hjemreise.

Deler av turene er krevende og foregår i ulendt terreng. De er beregnet for turgåere som er i fysisk god form. Ukeprogrammet kan variere noe avhengig av lokale forhold. Kemer ligger 15 minutter unna med buss eller taxi. Her finnes flere restauranter og butikker.

Ta med robust fottøy, sommerklær, regntøy og en varm jakke til kvelden. Medbring en ekstra skjorte/t-skjorte på vandringene for evt. klesbytte underveis. Drikke serveres til maten, men ha med min. 1,5 liter vann til vandringene.

Inkludert i reisen
  • Transport fra flyplassen og tilbake eller videre til et badereisemål
  • Halvpensjon (unntatt ankomst- og avreisedag) på hotellet. Enkel lunsj inkludert på vandringsdagene.
  • Hotellovernatting
  • Inngangsbilletter til felles aktiviteter
Ikke inkludert i reisen
  • Drikke
  • Aktiviteter på egen hånd
  • Tips

Det tas forbehold om programendringer. Vandringsuken kan om ønskelig kombineres med opphold på et av Tyrkiareisers badereisemål. Kan bestilles på forespørsel dersom dere er en gruppe.

Avganger & priser


Ditt søk ga ingen treff