Fottur i Kappadokia

Utsikt i Kappadokia
Opplev et av naturens underverk

Finn frem dine beste tursko og bli med på en uke med flotte naturopplevelser. Turen går gjennom skog, fjell og daler. Målet er de enorme sandsteinsformasjonene i Kappadokia - et eiendommelig månelandskap som oppstod i det to vulkaner hadde utbrudd. Siden har det blitt formet av vann og vind gjennom tusener av år. Mystiske grotter ble gravet ut og bebodd av mennesker på flukt og i dekning; kristne, muslimer, eremitter og asketer.

Denne dalen har en spennende historie og er rik på kulturminner. Turen går på våren når naturen er i full blomst og på høsten når temperaturen er mest behagelig for dagsturer.

"Kjempeopplegg, og topp gjennomføring av en erfaren og dyktig guide. Gode boforhold og bra mat. Latterlig billig med tanke på alt som var inkludert. Denne turen anbefales på det varmeste." – Ellen Trondsen, Tromsø

Reiseplanen gjelder for avreise fredag fra Skandinavia med overnatting i Side første natt. Gjester som reiser fra Norge på torsdag vil få en ekstra overnatting i Side før fotturens start, som er lørdag.

Dag 1
Avreise fra Norge - ankomst Antalya. Transport til hotell i Side for første overnatting.

Dag 2 
Dagen starter med busstur fra Side til Ahmetler. Her vandrer vi ned fra 1200-meters høyde, gjennom Kapuz Çay-dalen og spiser lunsj ved elven (ca. 5 t). Herfra går bussen til storbyen, Konya, der vi overnatter.

Dag 3
Etter frokost i Konya tar vi buss til Ihlara-dalen (ca 2,5 t). Deretter vandrer vi gjennom dalen til landsbyen Selime. Den er kjent for sine mange vakre og uvanlige middelalderkirker – noen av dem gravd ut i fjellet (ca. 6 t). På ettermiddagen besøker vi hittitenes særdeles godt bevarte, underjordiske by, Kaymakli. Fra Kaymakli går turen til Avanos i Kappadokia. Her blir vi over natten.

Dag 4
Dagen starter med en 40-minutters busstur til landsbyen, Çat. Vi vandrer (ca. 3 t) gjennom Çat-dalen. Der får du se et spektakulært syn og et eiendommelig resultat av vannet og vindens erosjon. Etter lunsj går vi videre gjennom dalen, og avslutter dagen med et besøk på Haci Bektas, dervish-ordenens samlingsplass (ca. 3t). Overnatting i Avanos, Kappadokia.

Dag 5
Dagens vandring starter i utkanten av Avanos, og tar oss gjennom Akvadi ("Den hvite dalen"). Etter lunsj besøker vi den lille byen Üçhisar. Fra festningen har vi en vidunderlig utsikt over eventyrlandskapet som omgir den på alle kanter. Vi går over Babayanplatået, langs vinavlinger og fruktplantasjer, til landsbyen Kavak (ca. 5 t). Derfra tar vi bussen til den lille byen, Mustafapasa, i Kappadokia for overnatting.

Dag 6
Dagen starter med å gå gjennom Gomedadalen - Pancarlik-dalen (kjent for sine ”bølgende” fjell). Vi spiser lunsj i den lille landsbyen, Ortahisar, ved foten av den enorme fjellfestningen Isa Kalesi. De gamle kirkene har blitt brukt som låver og fjøs, men noen av dem har ennå vakre fresker med motiver fra Det gamle og nye testamente. Ettermiddagsturen tar oss gjennom Kizilçukur (”Den røde dalen”) med imponerende fjellformasjoner – naturens egne skulpturer. Her finnes også kirker fra tidlig kristen tid (ca. 6 t). Overnatting i Mustafapasa, Kappadokia.

Dag 7
Ferden går tidlig tilbake til Antalya, gjennom Taurusfjellenes storslagne natur. På veien besøker vi den gamle karavanestasjonen, Sultanhani. Lunsj i Konya. Overnatting i Antalya for gjester som skal reise hjem fredag. Gjester med retur torsdag vil bli transportert direkte til flyplassen i Antalya.

Inkludert i reisen
  • Transport fra flyplassen og tilbake, eller videre til et badereisemål
  • Helpensjon (unntatt ankomst- og avreisedag: halvpensjon). Enkel lunsj.
  • Overnatting på pensjonater og mellomklassehotell
  • Inngangsbilletter til felles aktiviteter
Ikke inkludert i reisen
  • Drikke
  • Aktiviteter på egen hånd
  • Tips

Det tas forbehold om programendringer. En ukes rundreise kan, om ønskelig, kombineres med opphold på et av Tyrkiareisers badereisemål.

Fotturen i Kappadokia kan bestilles på forespørsel dersom dere er en gruppe. Kontakt oss på 815 00 505 eller info@tyrkiareiser.no for priser og tilbud.

Les mer om fotturen

Fottur i Kappadokia er en unik reise som Tyrkiareiser er alene om i Norge. Du får oppleve områdets fantastiske natur i skjønn forening med landets kultur. Reisemåten passer alle som har interesse for natur og som samtidig er i normal fysisk form.

Gode råd for pakking

Du må være utstyrt for vandringer i naturen, men det stilles ingen krav til dyrt spesialutstyr. På vandringene beveger du deg best i behagelig, luftig bomullstøy og litt ”robuste” klær som vindjakke, jeans og lignende. Vi anbefaler et par lette tursko (ankelhøye), som passer i både tørt og vått vær. Ta også med et par vanlige joggesko for lettere terreng og tørt vær. Regn kan alltid forekomme, men fremfor alt om våren og høsten. Ta med lett regnbukse- og jakke eller regnponcho. På varme dager er det godt å ha shorts, men husk at det forventes at vi er anstendig kledd når vi besøker en del religiøse severdigheter. En solhatt og god solkrem er viktig når solen steker. Glem heller ikke badetøy; det kan by seg anledning til et svalende bad.

Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, men ta gjerne med "finklær" for å bytte til middag. Restaurantene vi spiser på er mellomklassestandard. Vi spiser noen av lunsjene ute i naturen. Reiselederen gjør innkjøpene. Ta gjerne med feltflaske og/eller termos hvis du vil ha med deg noe varmt å drikke. Merk både flasken og korken slik at du kjenner den igjen på hotellet om morgenen. En mindre ryggsekk/tursekk er nødvendig for vandringen. Det kan være irriterende både for deg og dine medreisende om du stadig må låne av andre. Lommelykt, solbriller, vekkerklokke, notisbok og penn kan komme godt med. I reiseapoteket bør du ha med myggmiddel, plaster og elastisk bind. Det kan være greit med et håndkle å sitte på i bussen.

Med dette utstyret lover vi deg at du er godt forberedt til vandringstur!

Valuta

Valutaen heter Lira. Norske kroner kan veksles i banker eller på hotellene. De fleste restauranter og forretninger aksepterer også vestlig valuta som f.eks. US-dollar og Euro som betalingsmiddel.

Driks

Driks er vanlig i mange land, og i enkelte land hvor servicepersonalets lønn er svært lav, er lønnen basert på en viss inntekt i form av driks. Reiselederen kan gi deg råd om hvilke summer som er "passende". Driks til hotellets bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider står Tyrkiareiser for. Driks til lokalguider og sjåfører under reisens gang er vanskeligere å inkludere ettersom deres service er personlig og kan verdsettes forskjellig. Vi vil dog understreke at det er helt frivillig å gi driks.

Røykfrie busser

På samtlige rundreiser er røyking forbudt i bussen.

Safe

Leie av safe/oppbevaringsbokser er en avtale mellom hotell og gjest. Ved evt. skade, innbrudd eller lignende i safe, bærer Tyrkiareiser intet økonomisk ansvar.

Sykdom

Sørg for at du får med deg nødvendig bekreftelse fra lege på stedet, dersom du har vært sengeliggende i løpet av ferien. Ta vare på kvitteringer for utleggene som du evt. kan få refundert av ditt forsikringsselskap. Ta gjerne med et lite reiseapotek med bl.a. middel mot ”reisesyke”, plaster, myggmiddel og evt. medisin hjemmefra.

Avganger & priser


Ditt søk ga ingen treff