Fottur i Kaçkar

Utsikt fra Kaçkar-fjellene
Fjellet Macka i Tyrkia
Sumela-klosteret
Idyllisk natur i Kaçkar
Idyllisk natur i Kaçkar
Idyllisk natur i Kaçkar
Idyllisk natur i Kaçkar
Idyllisk natur i Kaçkar
Fjellvandring ved Svartehavet

Opplev en uke med fine naturopplevelser i det nordøstlige Tyrkia. Kaçkar-fjellene er en del av de pontiske alper, fjellkjeden som strekker seg langs Svartehavets sydlige kyst, fra Kaukasus til Istanbul. Dette dramatiske fjellandskapet rommer brusende elver, innsjøer, høye tinder og grønne daler. Sammen med en lokalkjent reiseleder og andre turentusiaster får du oppleve et av landets vakreste og mest storslåtte landskap.
Vegetasjonen består av en uvanlig blomsterprakt, hasselnøtt-, kastanje- og teplantasjer. Smeltet brevann danner krystallklare innsjøer og elver. Kontrasten er stor fra de høyreiste granittfjellene til pinjeskogene og de grønne engene ved kysten. Du får treffe lokalbefolkningen, smake på spennende lokale spesialiteter og lære masse om livet i denne delen av landet. Vi overnatter privat, på pensjonater og på enkle hotell.

"Denne turen ga oss mer enn bare fantastisk utsikt – vi kom tett innpå lokalbefolkningen og følte oss velkomne overalt. Ta med gode sko og vær forberedt på god mat og godt selskap!" – Norvald Kvåle, Voss

Dag 1
Ankomst Antalya med overnatting.

Dag 2
Avreise med fly via Ankara til Trabzon ved Svartehavet. Et seksdagers eventyr begynner med busstransport mot fjellet Maçka. På veien besøker vi Sumela-klosteret (1150 m.o.h). 300 meters gange fører oss opp til det som en gang var en grottekirke. De første innbyggerne slo seg ned her for rundt 1600 år siden. I 1360–1390 e.Kr. ble den bygget om til kloster (kort vandring). Deretter spiser vi lunsj på en lokal restaurant og fortsetter deretter til Hemşin og landsbyen Tecina der vi overnatter privat eller på enkelt pensjonat.

Dag 3
Etter frokost gjør vi oss kjent i landsbyen og treffer lokalbefolkningen. Deretter er det busstransport til Kito-platået. På veien dit spiser vi grillet lunsj i Badara. Vandringen denne dagen tar oss til 2000 m.o.h. På veien passerer vi nasjonalparken Fırtına. Denne dalen består av temperert regnskog, med et rikt dyreliv og hjem for 2460 plantearter. Naturen har skåret ut et usedvanlig vakkert landskap. Den fossende elven består av iskaldt brevann fra fjelltoppene som strekker seg over 3000 meter til værs (4-5 timers vandring). Overnatting på pensjonat i Koçira.

Dag 4
Kort busstransport og vandring i Kito. Vi passerer vakre fjellplatåer og innsjøer laget av smeltede isbreer. Vi er ute hele dagen og opplever et område med noe av landets mest interessante flora og fauna. Dagens vandring er moderat krevende (ca. 4-5 t. vandring). Piknik-lunsj. Tilbake til Koçira for overnatting.

Dag 5
Tidlig frokost og busstransport ned til landsbyen Çat. Derfra kjører vi til områdets nest høyeste fjell: Verçenik (3730 m.o.h.). På veien opp har vi flere fotostopp. Området er fullt av vakre utsiktspunkt og dramatiske vyer. Etter ankomst på fjellet vandrer vi blant innsjøene (4-5 t.). Pensjonatovernatting i Çat.

Dag 6
Busstransport gjennom fjellandskapet til Amlakit, et område med enger og skoger. Vi vandrer på skogstier til høyslettene ved Hazindağ. Her tar vi en pause og hilser på lokalbefolkningen. Piknik-lunsj underveis. Deretter fortsetter vi vandringen til viddene ved Pokut der vi overnatter på pensjonat (5-6 t.).

Dag 7
Busstransport til landsbyen Çinçiva der vi starter vandringen til den gamle borgen Zilkale og Palovit fossefall. Deretter kjører vi videre til høyslettene Ayder. Her vandrer vi bl.a. langs det vakre vassdraget. Tar (4-5 t.). I Ayder blir det hotellovernatting og mulighet for å ta seg et velgjørende termalbad.

Dag 8
Busstransport til Trabzon og fly til Antalya via Istanbul. Fra Antalya er det hjemreise eller transport videre til et av våre badereisemål.

Turene er ikke fysisk svært krevende, men er beregnet på turgåere som er i vanlig god form og ved god helse (ingen hjerte- eller blodtrykksproblemer, da en stor del av vandringen foregår på rundt 2000 meters høyde). Ukeprogrammet kan variere noe avhengig av lokale forhold.

Ta med godt fottøy, tøfler (til innendørs bruk), sommerklær, en varm jakke og regntøy. Lommelykt, vannflaske som kan fylles opp, ryggsekk (min. 20 l.) og vanntett koffert for personlige eiendeler. Solen er sterk, så ta med solbriller og solbeskyttende krem. Det kan også regne mye i dette området så ta med regntøy.

Transport i minibuss. Flere enn to kan måtte dele overnattingsrom. Ingen mulighet for enkeltrom.

Inkludert i reisen:
  • All flytransport og eventuell bussreise videre til et badereisemål
  • Helpensjon
  • Overnatting (enkel innkvartering)
Ikke inkludert i reisen:
  • Drikke
  • Aktiviteter på egen hånd
  • Tips

Transport i minibuss. Flere enn to kan måtte dele overnattingsrom. Ingen mulighet for enkeltrom.

Det tas forbehold om programendringer.
Kan bestilles på forespørsel dersom dere er en gruppe - ring 815 00 505

Avganger & priser


Ditt søk ga ingen treff