Transport i Tyrkia

Dolmuş (minibuss)

Minibussene kjører bestemte ruter, men har ingen faste holdeplasser eller tidtabeller. Det er bare å stå ved veien og vinke inn bussen, hvor som helst. Når man har gått på sier man hvor man skal og betaler til sjåføren. Dette er en billig og praktisk måte å ta seg rundt på. Dolmus (minibuss) koster fra ca 4,50 kr (innenfor sentrum og noen km utenfor).

Buss

Mellom byene kjører mange langdistansebusser, bl.a. til Izmir og Istanbul. Disse starter på busstasjonen, som heter ”otogar” på tyrkisk. Bussene har faste holdeplasser og faste tider. Det er billig med buss, men prisene varierer blant busselskapene. Langdistansebuss koster f.eks fra Alanya till Antalya ca 63 kr. Alanya-Side ca 36 kr.

Taxi

Om kvelden og natten anbefales taxi. Det er imidlertid dyrere med taxi om natten enn om dagen. Det finnes mange taxier i byen, de er gule og lette å oppdage. Alle taxier skal ha takstameter og bruke dette, sjekk gjerne at det er slått på. For lengre turer, avtal gjerne pris på forhånd og/eller sammenlign med andre taxier. Taxi har en startavgift på ca. 12 kr på dagtid og en noe høyere nattakst.

Bilutleie

Minimumsalder for å leie bil er 18 år, gyldig førerkort må vises frem. På mange av våre reisemål kan guidene våre hjelpe til med å bestille leiebil.