Reiser til Side

Romantikk, avslapning og barnas badeparadis

Det er lett å like Side. Her er det noe for enhver smak, vakkert rammet inn av antikke omgivelser. Side er småbarnsfamiliens førstevalg med sine langgrunne, gylne strender.

På hver sin side av byen finner du de gylne, vakre sandstrendene. De fleste av Tyrkiareisers hotell ligger ved den langgrunne, vestre stranden. Den 4,5 kilometer lange strandpromenaden tar deg langs den brede sandstranden helt til gamlebyen. Underveis kan du la deg friste av vannhull i form av en strandbar, kafé eller bod med ferskpresset granateple- eller appelsinjuice.

Et stort og variert tilbud av restauranter og barer er med på å gjøre denne sjarmerende småbyen til en avslappet lunsj- og shoppingoase på dagtid. På kveldstid er det et sydende folkehav. 

Gå litt bort fra den travle hovedgaten, finn deg en koselig restaurant ved havet, og se utover Middelhavet mens sola går ned og skilpaddene boltrer seg i vannet. Kjenn historiens vingeslag – her kan du vandre blant gamle murer og restene av det antikke Apollon-tempelet som troner på odden. Det store romerske teatret ønsker de besøkende velkommen ved innfarten til sentrum.

Side er med sitt store mangfold av bosteder, fantastiske strender og lokal sjarm et av de mest populære badereisemålene for norske familier, voksne og unge som bare vil nyte herlige og bekymringsløse dager i solen.

Eksperttips

  • På det store markedet, som holdes to ganger i uken i Manavgat, finner du mange fristelser.
  • Aspendos er et amfiteater fra antikken hvor det fortsatt holdes forestillinger. Få med deg en opera eller en konsert under åpen himmel.
  • De antikke ruinene rundt Side er vel verdt et besøk. 
  • Innta en god tyrkisk frokost i en tyrkisk fjellandsby.

Fakta

  • Innbyggere: Ca. 11 000.
  • Avstand: Manavgat 6 km, Alanya 65 km, Antalya 70 km.
  • Strand: I Side er det to lange sandstrender: Den vestre stranden, Kumköy, er langgrunn og barnevennlig. Den østre stranden er roligere med klart vann, men ikke like langgrunn.
  • Transfer: Ca. 1 time fra Antalya flyplass til det første hotellet i Side.
  • Reisemålsservice: Vi har reiseledere i Side som kan treffes på servicetelefon +90 507 691 14 55.
Status:
Fullt

Video

Utflukter fra Side

Hamam
Hamam - Tyrkisk bad
En mangehundreårig tradisjon. Dette er en perfekt start på ferien for å beholde brunfargen. I et naturlig dampbad blir du skrubbet og såpet inn med olivensåpe, før det avsluttes med en avkoblende oljemassasje. Alle dager. 1,5 – 2 t.
Pris voksen:  ca. 220 NOK
Pris barn:  ca. 110 NOK
VIP-hamam
I tillegg til ordninær hamam, blir du skrubbet med salt, du får en avslappende aromamassasje samt en forfriskende ansiktsmaske.
Pris voksen:   ca. 370 NOK
Pris barn:   ca. 190 NOK

 

Jeepsafari
Jeepsafari
I jeeper tar vi dere med opp i de mektige Taurusfjellene. Vi passerer elver og kjører gjennom landsbyer. Dette er en dag fylt med eventyr og nye inntrykk. Lunsj ekskl. drikke inkludert. Alle dager – heldag.
Pris voksen: ca. 370 NOK
Pris barn:  ca. 190 NOK

 

Rafting
Rafting
Bli med på spennende elvepadling i vakker natur. Vi setter fart ned Köprülüelven og lar adrenalinet flyte! Lunsj ekskl. drikke inkludert. Alle dager – heldag.
Pris voksen: ca. 300 NOK
Pris barn: ca. 170 NOK
Dykning
Dykking
Opplev Middelhavets fascinerende undervannsverden! Om dette blir ditt første dykk, er du i trygge hender. To dykk med instruktør. Lunsj ekskl. drikke inkludert. Alle dager – heldag.
Pris: ca. 550 NOK

Følge uten dykk: ca. 280 NOK

Aquapark
Waterplanet
Aquapark med alt du kan ønske av vannsklier og annen moro for både store og små. Ligger mellom Side og Alanya. Enkel lunsj inkludert. Heldag.
Pris voksen: ca. 370 NOK
Pris barn:  ca. 330 NOK
Aquarium
Antalya Aquarium
La deg fascinere i et av verdens største akvarium med bl.a. haibasseng, undervannstunnel og show. Halvdag.
Pris voksen: ca. 550 NOK
Pris barn: ca. 430 NOK
Smaragdfloden med marknadsbesök

Båttur på smaragdelven
Bli med på båttur ned smaragdelven i Manavgat. Mot slutten av turen legger vi til ved en strand der elven munner ut i havet for sol og bad. Lunsj (ekskl. drikke) inkludert.
Pris voksen:  ca. 300 NOK
Pris barn: ca. 170 NOK


Alle utflukter bestilles i Tyrkia og betales i lire, euro eller norske kroner. Merk at prisene oppgitt er cirkapriser. Endringer kan forekomme. Aktuell pris fås ved bestilling. Det er 18-års aldersgrense på visse utflukter uten følge av voksen. Utfluktsprogrammet er preliminært og kansellering kan forekomme ved for få påmeldte, dårlig vær eller andre uforutsette omstendigheter.

 

 

 

Side på egenhånd

Antalya
Antalya – gamlebyen og shopping.
Antalya byr på alt fra endeløse basarer til kultur i mengder. Besøk Antalyas arkeologiske museum, Güzelobastranden i Lara, en kjent picknickstrand for lokalbefolkningen. ”Gamlebyen” (Kaleici) må man besøke, enten ved å bli med oss eller å reise på egenhånd. Spander et par timer med å spasere rundt i gamlebyens smug og stopp og nyt en kopp tyrkisk kaffe på en av de mange kafeene som finns. I nærheten av gamlebyen ligger mange bra shoppinggater. Avslutt gjerne dagen med å ta lokalbussen eller en taxi til et av de store shoppingsentrene i Antalya. Prisene er lavere i Tyrkia enn hjemme.
Shoppingsentre: Terra City, Migros AVM, Øzdilek, Deepo och MarkAntalya.
Dersom man vil ha et lite eventyr, drar man til fornøyelsesparken Aktur som ligger ved Migros shoppingcenter i Konyaalti.

 

Olymapinar-demningen

Green Lake & Oymapinar-demningen
Vi anbefaler en tur opp til Green Lake og Oymapinar-demningen, langt fra den brusende turismen, for å nyte den vakre naturen et par timer. Man tar seg dit enkelt med lokalbuss til Manavgat hvor man bytter til en dolmuş (minibuss) eller leiebil.
Ved dammen har du en fantastisk utsikt over Green Lake som ligger mellom høyreiste fjell. Nettopp på grunn av fargen har innsjøen fått sitt navn. På veien ned kan man stanse og ta et svalende dupp i sjøen. Selv på de varmeste sommerdagene ligger temperaturen ikke over 23 grader. Det finnes også muligheter til båtturer på innsjøen.

Frokost

Village breakfast
Innta en herlig sen landsbyfrokost på en gård i en av landsbyene. Det er enkle steder som serverer lokalbefolkningen frokost. Utvalget avhenger av årstiden og sesongens frukt og grønt.
Det kan være alt fra grønne og sorte oliven, tomater, honning, ulike syltetøy, frukt, nøtter og ulike dipper og oster. Egg fra gårdens høns serveres selvfølgelig. De fleste stedene serverer også gözleme, som kan beskrives som en slags fylt lefse. Fyllet varierer mellom ulike typer ost, spinat, og persille. Tyrkisk te nytes selvfølgelig sammen med frokosten.
Søndager er denne utflukten ekstra populær, både blant lokalbefolkningen og turistene.

Manavgat

Manavgat
Manavgat, kommunesenteret er vel verdt et besøk. Ta lokalbussen til Manavgat og besøk du områdets største markeder. Hver mandag og torsdag er det frukt- og klesmarked i byen hvor det bugner av frukt, grønnsaker og krydder. Kombiner et besøk på markedet med en smakfull lunsj i en av restarantene langs Manavgat-fossen.

To fosser
I Tyrkia finner du mange vakre fosser, og i området rundt Antalya er det et tjuetalls. To av disse er litt utenom det vanlige, og kalles ”de sagnomsusde fossene”.
Ta lokalbussen til Manavgat og bytt til dolmuş eller leiebil for å reise videre.

Manavgatfossen
Langs Manavgatelven ligger Manavgatfossen, som er veldig kjent i Tyrkia. Fossen ligger noen kilometer nord for selve byen Manavgat og er kun noen meter høy, men nesten like bred som hele elven. Selve fossen er omgitt av frodige hager, og å se på alt vannet som fosser frem er et imponerende og vakkert skue. En dagsutflukt langs elven er absolutt å anbefale.

Dudenfossen
Ca 13 km sydøst for Antalya finner du Dudenelven som åler seg frem oppe i Taurusfjellene. Deretter faller den 20 meter i den storslagne Dudenfossen. Ved fossen ligger også en meget vakker botanisk hage. Hagen er en av lokalbefolkningens favorittplasser og er et yndet sted for søndagutflukten, etterfulgt av en bedre piknik.
Bak fossen er det en hule som sies å være omtrent 40 m. lang. For å finne frem til grotten, følger du veien som leder ned mot dalen. Du tar deg enkelt frem hit med taxi, buss eller leiebil.

Hotell

Suncity Apart

Suncity Apart

***+
Et av våre mest populære familiehotell
Suncity Apart er et av våre mest populære leilighetshotell og  familiefavoritt i Side med god atmosfære og mange tilbakevendende gjester. Det store bassengområdet ligger i... Les mer »
Stranden 1 km
Lokalt sentrum 300 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Özside Hotel

Özside Hotel

***+
Prisgunstig All Inclusive-hotell
Özside Hotel er et populært hotell som ligger i et rolig område av Side. Hotellet består av to bygninger rundt en solterrasse med bufférestaurant, bar, basseng og liten v... Les mer »
Stranden 900 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Star Beach Hotel

Side Star Beach Hotel

*****
Førsteklasses hotell ved stranden
Dette komfortable hotellet har perfekt beliggenhet på stranden og i gangavstand til Side sentrum. Her blir det fort utsolgt. Hotellet har et stort og frodig bassengområde med bar (åp... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 0 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Club Hotel Sidelya

Club Hotel Sidelya

****
All Inclusive-hotell i vakkert naturområde
Club Hotel Sidelya er et All Inclusive hotell som ligger i et vakkert og frodig naturområde i Colakli-området, et stykke utenfor Side. På det fine hotellområdet kan du delta i ... Les mer »
Stranden 400 m
Lokalt sentrum 0 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Sunlight Garden

Sunlight Garden

***+
Barnevennlig hotell med store rom
Dette hyggelige All inclusive-hotellet er perfekt for store familier. Et vakkert hotellområde med appelsin- og oliventrær skaper en koselig atmosfære. Hotellet består av flere ... Les mer »
Stranden 560 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Alremu Apart

Alremu Apart

***
Leilighetshotell som ligger perfekt til ved stranden
Alremu Apart er et enkelt, men trivelig leilighetshotell i Side som passer den som ønsker nærhet til stranden. På hotellområdet er det en restaurant som holder åpent sel... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 60 m
Restaurant Ja
Bar Ja
Begonville Apart Hotel & Spa

Begonville Apart Hotel & Spa

***
Familievennlig leilighetshotell
Begonville Apart er et koselig og barnevennlig leilighetshotell der hele familien trives. Den familieære stemningen gjør at mange gjester kommer tilbake år etter år. Gjestene ... Les mer »
Stranden 600 m
Lokalt sentrum 600 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Can Garden Beach

Can Garden Beach

****
Fine bungalows med Sides beste beliggenhet
Can Garden Beach er et All Inclusive-hotell bygget som en sjarmerende liten landsby med koselige bungalower beliggende i en frodig og vakker hage. Foran hotellet ligger Sides populære langgrunne... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 600 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Can Garden Resort

Can Garden Resort

****+
All Inclusive-ferie av høy kvalitet
Can Garden Resort er et ekte ferieparadis for hele familien. Hotellet er kjent for sitt gode kjøkken og for en gjennomgående god standard. Her finner du aktiviteter og underholdning for s... Les mer »
Stranden 600 m
Lokalt sentrum 3,6 km
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Golden Star Hotel

Golden Star Hotel

**+
Prisgunstig hotell ved stranden i Side
Golden Star Hotel er et enkelt, familiedrevet hotell med en super beliggenhet rett ved en flott sandstrand i Side. Hotellet har bassengområde med separat barnebasseng. Restauranten ligger fint t... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Strandbar
J'Adore Deluxe Hotel & Spa

J'Adore Deluxe Hotel & Spa

*****
Eksklusivt hotell nær stranden
J'Adore er et elegant hotell beliggende nær stranden et lite stykke utenfor Side og Manavgat. Her finner man alt man behøver for å nyte ferien! Ønsker man å se mer ... Les mer »
Stranden 300 m
Lokalt sentrum 600 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Nerton Hotel

Nerton Hotel

****
Velkjent hotell nær stranden
Populære Nerton Hotel ligger ved strandpromenaden med gangavstand til gamlebyen i Side. Hotellområdet har basseng, barnebasseng og innendørsbasseng (bassengene er åpne fr... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 60 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Park Side Hotel

Park Side Hotel

***
Park Side Hotel er et enkelt All-Inclusive hotell som passer for hele familien og som ligger i gangavstand til stranden. Hotellet har perfekt beliggenhet, med kort vei til alt Side har å by... Les mer »
Stranden 900
Lokalt sentrum 0 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Royal Luxury

Side Royal Luxury

****+
Luksuriøst Ultra All Inclusive-hotell
Vi er stolte over å kunne tilby våre gjester dette nybygde hotellet, som er en nyhet for 2019. Side Royal Luxury Hotel er et luksuriøst hotell av høyeste klasse med Ultra All... Les mer »
Stranden 250 m
Lokalt sentrum 50 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Royal Palace & Spa

Side Royal Palace & Spa

****+
Storslått nytt hotell med All Inclusive
Side Royal Palace & Spa er et lekkert hotell beliggende utenfor Side. Her trives både par og barnefamilier ettersom tilbudet er stort og variert. Herlig bassengområde med basseng, sepa... Les mer »
Stranden 390 m
Lokalt sentrum 50 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Star Resort Hotel

Side Star Resort Hotel

*****
Her skapes fine ferieminner
Dette er et All Inclusive-hotell av høy standard rett ved den fantastiske sandstranden i Side. Her finner du alt som skal til for å skape uforglemmelige ferieminner, og både store s... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 700 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Village Hotel

Side Village Hotel

***+
Populært familiehotell med hyggelig bassengområde
På Side Village trives både store og små. Dette populære leilighetshotellet ligger i Kumköy vest for Side og har mange skandinaviske gjester. Området er rolig, og he... Les mer »
Stranden 800
Lokalt sentrum 250
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Sun Beach Hotel

Sun Beach Hotel

***
Sjarmerende All inclusive-hotell rett ved stranden
Hyggelig All Inclusive-hotell som passer hele familien og som ligger noen få meter fra strandpromenaden rett utenfor Side sentrum. Hotellet har et lite bassengområde med  eget barneba... Les mer »
Stranden 50 m
Lokalt sentrum 0 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Sun Beach Park Hotel

Sun Beach Park Hotel

***+
All Inclusive-hotell for alle
På Sun Beach Park Hotel finner du alt du trenger for en avslappende ferie. Dette All Inclusive-hotellet ligger i sjarmerende Side og med nærhet til den langgrunne stranden og lokalt sentru... Les mer »
Stranden 150 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Suncity Relax Apart & Hotel

Suncity Relax Apart & Hotel

***+
Leilighetshotell i vakre omgivelser
Nyrenovert hotell (2018) beliggende i vakre omgivelser. Hotellområde har et bassengområde med tre basseng, hvorav to er for barn. Spillrom, dart, minimarked, frisørsalong og vekslin... Les mer »
Stranden 1 km
Lokalt sentrum 300 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Sunflower Apart

Sunflower Apart

***
Populært leilighetshotell med perfekt beliggenhet
Sunflower Apart er et koselig lite leilighetshotell med fantastisk beliggenhet nær den lange og barnevennlige stranden, og med behagelig gangavstand til gamlebyen i Side. Her finner ma... Les mer »
Stranden 30 m
Lokalt sentrum 200 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Water Side Resort & Spa

Water Side Resort & Spa

*****
For deg som vil ha en eksklusiv ferie
På Water Side Resort & Spa bor man som i et palass og ha det meste man kan ønske seg for en vellykket ferie. På det flotte hotellområdet finner man badebasseng, barnebasse... Les mer »
Stranden 250 m
Lokalt sentrum 600 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Kervan Hotel

Kervan Hotel

***
Sentralt All Inclusive-hotell
Kervan Hotel er et All Inclusive-hotell med flott beliggenhet nær antikke Side, ikke langt fra sentrum. Her er det hyggelig atmosfære. Populært bassengområde med bassengbar. P&... Les mer »
Stranden 600 m
Lokalt sentrum 255 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Victoria Princess Apart & Hotel

Victoria Princess Apart & Hotel

**+
Victoria Princess Apart hotel er et sjarmerende og familiedrevet hotell med personlig service. Det passer perfekt for par, familier og eldre som vil bo litt utenfor sentrum, men likevel i nærhet... Les mer »
Stranden 1 km
Lokalt sentrum 2 km
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Leda Beach Hotel

Leda Beach Hotel

**+
Populært hotell med bungalows
Her bor du like ved Sides vestre strand og har kort vei til gamlebyen. Leda Beach Hotel ligger i et sjarmerende område med antikke søyler og ruiner. Den flotte beliggenheten gjør h... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 500 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Bella Resort & Spa

Bella Resort & Spa

****+
Førsteklasses beliggenhet rett ved stranden
Bella Resort & Spa (tidligere Side Sun Bella Resort & Spa) er et førsteklasses All Incluisve-hotell rett ved Sides fine sandstrand. Bassengområdet ligger i en grønn oase me... Les mer »
Stranden 20 m
Lokalt sentrum 700 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja