Shopping i Tyrkia

Å shoppe i i Tyrkia er gøy! Varene som selges er ofte av god kvalitet. Utvalget på de større stedene er stort og prisene er lave. Du kan besøke alt fra større kjøpesentere til små koselige butikker og markeder. De tradisjonelle markedene består av små butikker som selger det meste. Et mylder av mennesker som vil skaffe seg en god pris, vil du se utstillinger over varer utenfor enhver butikk. Her finner du alt fra lamper, vesker, smykker, sjal, krydder og naturligvis sko og klær. Ta gjerne en ekstra titt på varen du tenker å kjøpe, da det ikke er sikkert at den er ekte, selv om butikkeieren forsikrer deg om at den er det.

Populære og prisgunstige produkter

Det er veldig populært å handle alt fra sko, klær og vesker i Tyrkia. Mange av varene er laget i Tyrkia og er kjent for å være av god kvalitet. Andre populære varer er gull, sølv, skinn og tyrkiske tepper. De tyrkiske teppene er håndlaget i henhold til gammel tyrkisk tradisjon, og tar alt fra noen måneder og opp til noen år å lage. De har god kvalitet og prisen er betydelig lavere enn hva du må betale i Norge for samme teppe. Ekte varer i skinn av alle slag, gull og sølv har også høy kvalitet og kan kjøpes for en billig penge i Tyrkia. Gullet er som oftest 14 karat, men det finnes også smykker av 18 og 24 karat. Pass på å få et godkjent bevis for at det er ekte om du handler gull. Det er helt ok å prute for å gjøre en skikkelig bra deal!

Om pruting

Å prute er en sport i Tyrkia og som oftest kan man prute ned prisen ganske mye når man forstår hvordan det skal gjøres. Startprisen er som regel alltid satt med tanke på at folk pruter den ned. Sammenlign varene mellom ulike butikker for å få en oppfatning av hva prisen burde være. Om du er virkelig god på pruting kan du kanskje klare å få prisen ned 60% av hva du først fikk av pris fra selgeren.

Hvor skal/kan man prute

På markeder og butikker der varene er plassert ute på gaten og/eller utenfor butikken er det greit å prute. Har butikken derimot et kasseapparat og ingen varer utenfor butikken er det ikke lov å prute. Dette gjelder også på de større kjøpesenterene.

Prisgunstige ferieparadis på Antalyakysten

Prisgunstige ferieparadis på Antalyakysten Publisert: 12.04.2019  I ferien får man tid til å koble av og lade batteriene, og for mange er det også tiden for å unne seg selv og familien det lille ekstra av mat og drikke, utflukter og velvære, som for eksempel spa. Vil man nyte ferieukene til det fulle...Les mer »