Rundreise i Anatolia

Kalksteinsklippene ved Pamukkale
Afrodisias i Tyrkia
Efesos i Tyrkia
Borg i Tyrkia
Sandsteinsformasjoner i Kappadokia
Opplev Tyrkias kultur
Dansende dervicher
Bli med på en tidsreise blant noen av verdens viktigste kulturminner

Et stort antall kulturer har satt sine spor her i Vestre og Sentrale Anatolia som denne delen av Tyrkia kalles. Vi skal på en uke oppleve noen av høydepunktene i landets spennende historie og se på fascinerende naturfenomen og kjente historiske minnesmerker. Sammen med andre reiseglade får du lære om hverdagsliv og samfunn i dagens Tyrkia. I løpet av  uken blir det mye god mat og sosialt samvær, samt tid for å oppdage litt på egenhånd også.

Dag 1
Ankomst Antalya. Transport til hotellet for første overnatting.

Dag 2
Turen starter nordvestover. På vei mot vestkysten besøker vi Afrodisias, tilegnet skjønnhetens gudinne i gresk mytologi. Det var en viktig handelsplass under romersk og bysantisk styre. Byen ble forlatt sent på 1200-tallet etter mange jordskjelv. Her finnes i dag rester av romerske bad, det delvis restaurerte Afrodites tempel og ett av de best bevarte teatrene fra hellensk tid.
Overnatting i Selçuk. Her finnes en romersk akvedukt som i dag er okkupert av tallrike storkefamilier.

Dag 3
På formiddagen besøker vi byen Efesus, som var den viktigste havnebyen i Lille-Asia under romertiden. Her får du se det store Celsiusbiblioteket og andre spennende byggverk, gater og torg, som alle er nærmere to tusen år gamle. Paulus bodde og underviste i Efesus i lengre tid, og i Bibelen kan man lese om hvordan han måtte forlate byen. Etter tradisjonen skal også evangelisten Johannes ha oppholdt seg her. Mange mener han tok med seg Maria til Efesus og at hun ble gravlagt i området. Vi besøker Maria-helligdommen før lunsj. På ettermiddagen reiser vi til Pamukkale. Her ligger de berømte kalksteinsklippene der varmt kildevann har rent i tusener av år og formet ”bomullslottet”, som navnet betyr. I restene av den romerske byen Hierapolis finnes både et romersk teater, en kjempemessig gravplass (nekropolis) og det mineralrike Kleopatras bad som er et yndet badested for de besøkende. Overnatting i Pamukkale.

Dag 4
Avreise mot byen Konya. Her er senteret for de dansende dervisher, medlemmer av en religiøs retning som med sin spesielle dans vil nærme seg det guddommelige. De er tilhengere av Mevlana, byens berømte filosof og store sønn. Mulighet for å overvære en danseforestilling. Overnatting i Konya.

Dag 5
Ferden går mot Kappadokia. Her finnes de berømte fjellformasjonene, naturens eiendommelige sandsteinskulpturer med grotter gravd ut av beboere gjennom hundrevis av år. På veien stopper vi i byen Sultanhani. Her finnes en av Tyrkias flotteste og best bevarte karavanestasjoner. Deretter besøker vi den underjordiske byen Kaymakli. Overnatting i Kappadokia.

Dag 6
Etter frokost besøker vi Göreme friluftsmuseum og et teppeveveri hvor tradisjonelle tepper blir produsert. Etter lunsj besøker vi et pottemakeri og utendørsmuseet Zelve med grottene i Paşabag og ”Den røde dalen”. Overnatting i Kappadokia.

Dag 7
Ferden går tilbake til Antalya gjennom Taurusfjellenes storslagne natur.

Inkludert i reisen
  • Transport fra flyplassen og tilbake eller videre til et badereisemål
  • Helpensjon (unntatt ankomst- og avreisedag)
  • Overnatting på mellomklassehotell
  • Inngangsbilletter til felles aktiviteter
Ikke inkludert i reisen
  • Drikke
  • Aktiviteter på egen hånd
  • Tips

Det tas forbehold om programendringer og antall deltagere.

En ukes rundreise kan om ønskelig kombineres med opphold på et av Tyrkiareisers badereisemål.

Rundreisen i Anatolia kan bestilles på forespørsel dersom dere er en gruppe. Kontakt oss på 815 00 505 eller info@tyrkiareiser.no for priser og tilbud.

Les mer om rundturen

Valuta
Valutaen heter Lira. Norske kroner kan veksles i banker eller på hotellene. De fleste restauranter og forretninger aksepterer også vestlig valuta som f.eks. US-dollar og euro som betalingsmiddel.

Driks
Driks er vanlig i mange land, og i enkelte land hvor servicepersonalets lønn er svært lav, er lønnen basert på en viss inntekt i form av driks. Reiselederen kan gi deg råd om hvilke summer som er "passende". Driks til hotellets bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider står Tyrkiareiser for. Driks til lokalguider og sjåfører  i løpet av reisen er vanskeligere å inkludere ettersom deres service er personlig og kan verdsettes forskjellig. Vi vil dog understreke at det er helt frivillig å gi driks.

Klima og bekledning
Ta med et varmt ullplagg tidlig på våren og sent på høsten. Regnskurer kan også forekomme, ta med et lett pakket regntøy. Ellers anbefaler vi lette bomullsklær. Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, men ta gjerne med "finklær" for å bytte til middag. Restaurantene vi spiser på er mellomklassestandard.

Rundreisen
Tyrkia er generelt ikke handikappvennlig. Rundreisen forutsetter at man er ganske rørlig for å kunne delta i alle programpunkter. Vandringer opp til 4 timer kan forekomme (f.eks. i Ihlara Dalen). Men det er som oftest mulig å hvile på en kafé i stedet for å delta.

Røykfrie busser
På samtlige rundreiser er røyking forbudt i bussen.

Safe
Leie av safe/oppbevaringsbokser er en avtale mellom hotell og gjest. Ved ev. skade, innbrudd eller lignende i safe, bærer Tyrkiareiser intet økonomisk ansvar.

Sykdom
Sørg for at du får med deg nødvendig bekreftelse fra lege på stedet dersom du har vært sengeliggende i løpet av ferien, og ta vare på kvitteringer for utleggene som du ev. kan få refundert av ditt forsikringsselskap. Ta gjerne med et lite reiseapotek med bl.a. middel mot ”reisesyke”, plaster, myggmiddel og evt. medisin du er vant til hjemmefra. Solbriller, solhatt og solkrem er også nyttig å ha med.

Utflukter
Ekstrautflukter gjennomføres bare dersom det melder seg et tilstrekkelig antall deltagere.

Råd for utstyr til rundreisen
Du bør velge lettstelte, luftige plagg i bomull. Shorts kan være behagelig, men husk at det forventes at vi er anstendig kledd når vi besøker en del religiøse severdigheter. Sko bør være lette å ta av og på. Det kan være greit med et håndkle å sitte på i bussen.

Både strømstyrke og stikkontakter kan være annerledes enn det vi er vant til, og vi anbefaler at du tar med en ”multi”-adapter. Reiseapotek og solprodukter, se ovenfor.

Avganger & priser


Ditt søk ga ingen treff