Prisgunstige ferieparadis på Antalyakysten

Publisert: 12.04.2019 
I ferien får man tid til å koble av og lade batteriene, og for mange er det også tiden for å unne seg selv og familien det lille ekstra av mat og drikke, utflukter og velvære, som for eksempel spa. Vil man nyte ferieukene til det fulle uten å tømme lommeboken helt, er Tyrkia et perfekt reisemål!
 
Tyrkia har vært et rimelig feriemål for skandinaver i mange år og den siste tiden har prisene blitt enda mer gunstige. Sammenlignet med tilsvarende destinasjoner i middelhavsområdet, slik som for eksempel Hellas og Spania, får man utrolig mye mer for pengene. Kombinasjonen av gunstig valutakurs og et generelt lavt prisbilde i Tyrkia gjør dette til et førstevalg for turister som vil ha god kvalitet til rimelige priser.
Tyrkia er også landet å reise til om du vil leve litt ekstra luksuriøst under ferieukene; her får du fine middager, gode viner og fantastisk service. Dessuten er det tyrkiske folket utrolig gjestfrie og du føler deg alltid velkommen som gjest.

Hvor mye koster feriekjøpene?

Så hvor mye koster de typiske «feriekjøpene» i Tyrkia? Vi har sjekket prisene på Antalyakysten akkurat nå, for å gi deg et inntrykk av hvordan prisnivået er. Her finner du eksempler som kan være spesielt relevante for deg som skal ut på ferie. Merk at dette kun er eksempler, og prisene varierer naturligvis mellom ulike byer og områder.
 

MIDDAG

På ferie spiser man godt, og en treretters middag for to personer på en medium standard restaurant koster vanligvis rundt 120 kroner. I Norge er snittprisen på rundt 750 kroner. I Sverige er snittprisen på rundt 600 kroner.

ENKEL MIDDAG

En enklere middag med alkoholfridrikke (brus/vann), koster rundt 25-30 kroner, og i Norge ligger snittprisen på ca 170 kroner.

ØL

Øl er billig i Tyrkia, og en halvliter ute på restaurant eller bar koster som regel rundt 20 kroner. I Norge er snittprisen ca 85-90 kroner. I Sverige ligger snittprisen på ca 65 kroner.

DRIKKEVANN

Man kan som regel ikke drikke vann fra springen i Tyrkia, men til gjengjeld er det billig å kjøpe vann både på butikk og restaurant. En flaske på 0,33 l koster mellom 1 og 2 kroner på restaurant. I Norge koster det samme rundt 23-25 kroner.

TAXI

Transport med taxi får man få til varierende pris, og det avhenger blant annet av tidspunkt på dagen og hvor god man er til å avtale en pris på forhånd. En typisk startpris ligger på 6 kr og deretter 4 kr per kilometer. I Norge er startavgiften på rundt 85, mens kilometerprisen ligger på rundt 14 kr.

BUSS

Det er vanlig å ta buss langs Antalyakysten, både korte og lange strekninger. En enveisbillett med buss koster ca 4 kroner. Snittprisen i Norge er ca 35 kroner, Snittprisen i Sverige er ca 30 kroner, for en enveisbillett.

UTFLUKTER

Båtutflukter er svært populært, og ofte er lunsj inkludert i en halvdagsutflukt. Prisen ligger på ca 150-250 kroner, mens prisen i Norge er ca 600-800 kroner når mat er inkludert.

SHOPPING

Klær, sko og vesker er billig, og som i alle andre land varierer prisene i henhold til kvalitet og merkevare. Prisene er generelt lave og kvaliteten god, og her er noen eksempler:
  • Sneakers av merket Nike, Adidas eller lignende koster ca 300-450 kroner, avhengig av merke. I Norge er snittprisen på rundt 950 kroner.
  • Ønsker man seg et par Levis Jeans, ligger prisen på ca 250 kroner, mens man i Norge må ut med rundt 900 kroner.
  • Og sist, men ikke minst: badehåndkle! Du finner alle mulige varianter og prisklasser, men vanligvis koster det rundt 30-40 kroner. I Norge må man gjerne ut med 2-300 kroner.
 
Vi er ikke i tvil: i Tyrkia får man mye ferie for pengene!
 
Kilder: https://www.numbeo.com/cost-of-living , Tyrkiareiser og Turkietresor personale i Alanya, Side og Kemer.