I Paulus' Fotspor

Pilgrimsreise og opplevelsesferie i det vakre Tyrkia

Bli med på en spennende reise i Paulus' fotspor! Nå har du muligheten til å komme tett innpå historien og mange av stedene Paulus besøkte. Dette er en uforglemmelig reise som vi får gode tilbakemeldinger på.
Lille-Asia var den delen av Romerriket der Paulus ble født og tilbrakte en stor del av sin tid som forkynner. Hans tidlige kristne odysée førte ham til mange byer og folk i dette store området, som er dagens Tyrkia. Han er en av de mest spennende og sammensatte personlighetene i det nye testamentet. På denne turen besøker vi mange av stedene der han virket, grunnla de syv første kirker og omvendte mange mennesker til den nye lære.

Dag 1
Ankomst Antalya. Transport til hotellet for første overnatting.

Dag 2
I dag reiser vi til Aspendos, Side og Perge (i Pamfylia - der Paulus holdt sin første preken i Lille-Asia). Overnatting i Antalya.

Dag 3
På formiddagen reiser vil til Yalvaç (Antiokia i Pisidian), dit Paulus dro på sin første reise i Lille-Asia. Her besøker vi bl.a. den ortodokse kirken, opprinnelig bygget for den anatoliske guden Men (Zevs´forløper). Vi ser også på utgravninger, som for eksempel det romerske teatret med sine berømte underjordiske tunneler. Vi gjør også et besøk til Honaz (Colossea). Overnatting i Denizli.

Dag 4
Denne dagen besøker vi først Aleşehir (Filadelfia). Vi besøker også Sahlili (Sardis) og Akhisar, (Tyatira), handelskvinnen Lydias by. Overnatting i Bergama.

Dag 5
Formiddagen tilbringer vi i Bergama (antikkens Pergamon). Biskop Antipas, av Johannes kalt ”mitt trofaste vitne”, virket og led martyrdøden her. Vi besøker Askeplion, datidens sykehus og restene av Serapis’ tempel som er omgjort til kirke. På ettermiddagen drar vi videre til Izmir, Tyrkias tredje største by. Det opprinnelige navnet var Smyrna. Byens biskop Polykarp var disippel av Johannes og en av de første kristne martyrer. Han var aktiv i striden med pave Anicetus om utformingen av påskehøytidens feiringer. I Izmir besøker vi foruten Polykarpkirken, byborgen med sin flotte utsikt og Agoraen, det store markedet. Overnatting i Izmir.

Dag 6
Turen starter med en dagstur til Efesus, en stor havneby i tidlig kristen tid. Her får du se det store Celsius-biblioteket og andre spennende byggverk, samt gater og torg som alle er nærmere 2000 år gamle. Paulus bodde og underviste i Efesus i lengre tid. Det var her han skrev det første brevet til de kristne i Korinth og Galatia — og det var her han startet en revolusjon som fikk bl.a. sølvsmedene til å gjøre opprør.
Det sies at det var hit evangelisten Johannes tok med seg Maria etter Jesus’ død og at hun ble gravlagt i området. Vi besøker Maria-helligdommen som ligger i fjellsiden utenfor sentrum av byen. På ettermiddagen drar vi til Pamukkale. Her ligger de berømte kalksteinsklippene der varmt kildevann har rent i tusener av år og formet ”bomullslottet”, som navnet betyr. Det mineralrike Kleopatras bad er et yndet badested for de besøkende. Overnatting i Pamukkale.

Dag 7
På morgenen besøker vi utgravninger fra de romerske byene Laodikea og Hierapolis (med sin imponerende nekropolis og sitt store teater). På ettermiddagen går turen over Taurusfjellene til Antalya, der vi overnatter.

Dag 8
Hjemreise fra Antalya eller transport til et av badereisemålene på sydkysten.

Inkludert i reisen
  • Transport fra flyplassen og tilbake, eller videre til et badereisemål.
  • Helpensjon (unntatt ankomst- og avreisedag)
  • Overnatting på mellomklassehotell
  • Inngangsbilletter til felles aktiviteter
  • Skandinavisktalende reiseleder
Ikke inkludert i reisen
  • Drikke
  • Aktiviteter på egen hånd

Det tas forbehold om programendringer.

En ukes rundreise kan om ønskelig kombineres med opphold på et av Tyrkiareisers badereisemål.

I Paulus' Fotspor kan bestilles på forespørsel dersom dere er en gruppe. Kontakt oss på 815 00 505 eller info@tyrkiareiser.no for priser og tilbud.

Avganger & priser


Ditt søk ga ingen treff