Bærekraftig reiseliv

MILJØ OG BÆREKRAFTIG REISELIV

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.
 

Hvert år reiser mange på ferie til Tyrkia med Tyrkiareiser. En reisevirksomhet er et stort ansvar. Vi er klar over at turisme har både positive og negative effekter. For oss er det viktig å løfte spørsmålet om konsekvensene og påvirkningen av vår virksomhet. Vi jobber aktivt for å minimere de negative og øke de positive effektene av vårt arbeid, for å øke miljøvennligheten
 

HVORDAN KAN VI REISE MER MILJØVENNLIG?

Som reisende kan du bidra til bærekraftig turisme ved å vise interesse og være nysgjerrig. Vi tror at alle kan påvirke i positiv retning ved å vise fornuft, være ydmyk i møte med folk og kultur på reisemålet. Her er noen tips om hva du kan gjøre selv for å reise mer bærekraftig.

 
Klimakompensere
Vi samarbeider med GreenSeat (Climate Neutral Group). Fra og med april 2019 klimakompenserer vi alle tjenestereiser som vårt personale gjør. Det er enkelt å klimakompensere reisen sin, og vi oppmuntrer våre kunder til å klimakompensere sine reiser. Mer informasjon om hvordan du klimakompenserer finner du hos GreenSeat.

Dropp papirbilletten
For å spare miljøet kan du i mange tilfeller la være å skrive ut billettene dine. 
Gjør en kjapp sjekk når du bestiller reise, utflukt, transport og lignende - som oftest fungerer det like bra å vise fram billettene digitalt!
På reiser med Tyrkiareiser behøves ikke papirbillett, med mindre du selv ønsker det. Et tips er å ta et skjermbilde av billetten din, og spare den på mobilen, eller å laste ned PDF-filen og lagre den på telefon/nettbrett.

Reis kollektivt og velg utflukter i gruppe
 
Bruk kollektive transportløsninger og velg charter i stedet for rutefly. Når du velger å fly med charter, er det ofte et bedre miljøvalg enn å reise med rutefly, siden prosentandelen av fylte seter i mange tilfelle er høyere på charter enn på rutefly. Vi oppfordrer også våre reisende til å oppleve ting sammen, noe som reduserer antall transporter og dermed miljøutslippet. Eksempler på felles aktiviteter er transport til hotellet eller kollektive gruppeturer.

Pakk lett
Ved å pakke lett og la unødvendige ting ligge hjemme, minsker vi vekten på flyet og dermed også drivstofforbruket. 

ALLE KAN GJØRE EN FORSKJELL

På reisemålene våre i Tyrkia arbeider vi med samarbeidspartnere for å være så miljøbevisste som mulig. Vi holder kurs om miljø og holdbarhet for vårt personale i både Tyrkia og Skandinavia. Eksempel på ting vi gjør for å øke miljøvennligheten i arbeidet vårt:
  • Vi kildesorterer på kontorene våre.
  • Reiselederne våre sykler og går til hotellene når det lar seg gjøre, i stedet for å kjøre bil.
  • Vi oppfordrer alle hotellene vi samarbeider med om å aktivt arbeide for en mer miljøvennlig hotelldrift. Dette innebærer blant annet å minske energi-, vann- og kjemikalforbruket, samt begrense mengden avfall på hotellene.
  • Sammen kan vi gjøre en forskjell ved å slå av lamper, «Air Condition»/luftkondisjonering, unngå å sløse vann, og bruke håndklær flere ganger. 
  • Trykksaker og magasiner som produseres i Norden produseres under miljøvennlige forhold. 
  • Alt personal skal huske på å slukke lys og dataskjermer, kildesortere og begrense papirbruken.
  • Fra og med april 2019 klimpakompenserer Tyrkiareiser og søsterselskapet Turkietresor alle tjenestereiser som gjøres av personalet i selskapet.