Reiser til Antalya

Shopping, kultur, sol og bad i Tyrkias turisthovedstad

Antalya er et fantastisk feriested. Byen byr på spennende kultur, kulinariske opplevelser, shopping og strandliv. Legger du ferien til Antalya får du i både pose og sekk! Den vennlige og sjarmerende millionbyen er et komplett feriested – perfekt for deg som gjerne vil ha det beste av by og strand. 

Antalya har flere populære badesteder. Den hvite rullesteinstranden Konyaalti er svært vakker, med klart og asurblått vann. Deler av Antalya er bygd på klipper, og du kan hoppe i vannet fra klippene som omgir den lille stranda i gamlebyen. I havnen kan man kjøpe seg billett til hel- eller halvdagstur på en av de mange båtene. Den vakre Gamlebyen har brosteinsbelagte gater og vakre, gamle hus. Her bugner det også av butikker og basarer. Om kvelden er denne bydelen som skapt for en stemningsfull vandring, full av restauranter og koselige barer.

Den nye delen av Antalya inneholder alt en moderne storby skal ha; kjøpesentre og basarer, nydelige parker og et stort utvalg spisesteder. På det flotte kjøpesenteret Terra City, finner du merker som Burberry, Zara og Ralph Lauren. Nattelivet er variert med alt fra jazzklubber med levende musikk, til trendy barer og diskotek.

Nyåpnede Antalya Akvarium er verdens største, med sin 131 meter lange tunnel. Her kan du oppleve havdypets magiske verden med fisker og sjødyr fra alle verdens hjørner. Den eventyrlystne kan svømme med haier og skater.

Gjør deg klar for en ferie full av opplevelser!

Eksperttips

  • Man bør definitivt ta seg en tur innom gamlebyen.
  • Besøk den spektakulære Duden-fossen som ligger i en frodig botanisk hage.
  • Et av verdens største akvarier finner du i Antalya, og her er verdens største undervannstunnel.
  • Minicity-parken med Tyrkias mest kjente severdigheter i miniatyr.
  • Besøk et av de mange markedene. Her finnes alt mellom himmel og jord. Glem ikke å prute!

Fakta

  • Innbyggere: Ca. 1 000 000.
  • Avstand: Side 70 km, Kemer 45 km, Belek 30 km.
  • Strand: I Antalya by kan man bade ved klipper og den lille bystranden. Småsteinstranden Konyaalti ligger noen kilometer utenfor sentrum. Den fine Larastranden ligger noen mil østover fra Antalya, og sanden er grovkornet.
  • Transfer: Ca. 20 minutter fra Antalyas lufthavn til det første hotellet i Antalya.
  • Reisemålsservice: Oppholdet i Antalya er på egen hånd. Tyrkiareisers personale i Kemer kan nås på servicetelefon +90-537 577 54 78.
Status:
Fullt

Video

Hotell

Rixos Downtown Antalya

Rixos Downtown Antalya

*****
Luksuriøst hotell med flott beliggenhet
Rixos Downtown Antalya er et lekkert storbyhotell med en fantastisk beliggenhet på en klippe over stranden. Det har et stort bassengområde med voksen- og barnebasseng. Rixos Downtown Antal... Les mer »
Stranden 300 m
Lokalt sentrum 1 km
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Dogan Hotel

Dogan Hotel

***+
Sjarmerende hotell i gamlebyen
Dogan Hotel ligger i Kaleiçi som er den gamle bydelen i Antalya. Gamlebyen er kjent for sine smale brostensgater, ottomanske arkitektur og yachthavn med kafeer og restauranter. Dogan Hotel best... Les mer »
Stranden 200 m
Lokalt sentrum 0 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Fame Residence Lara & Spa

Fame Residence Lara & Spa

*****
Førsteklasses hotell utenfor Antalya
Det store og elegante Fame Residence Lara & Spa ligger på den flotte Lara-stranden utenfor storbyen Antalya. Her kan du la deg skjemme bort med førsteklasses service og et stort og va... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 600 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Titanic Beach Lara Resort - Golf

Titanic Beach Lara Resort - Golf

*****
Luksuriøst golfhotell med sentral beliggenhet
Titanic Beach Lara Resort er et moderne hotell som er bygget som et skip. Det ligger rett ved stranden og har flere bassenger, en vannsklie (visse åpningstider/-dager i perioden april-... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 350 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja