Reiser til Side

Romantikk, avslapning og barnas badeparadis

Det er lett å like Side. Her er det noe for enhver smak, vakkert rammet inn av antikke omgivelser. Side er småbarnsfamiliens førstevalg med sine langgrunne, gylne strender.

På hver sin side av byen finner du de gylne, vakre sandstrendene. De fleste av Tyrkiareisers hotell ligger ved den langgrunne, vestre stranden. Den 4,5 kilometer lange strandpromenaden tar deg langs den brede sandstranden helt til gamlebyen. Underveis kan du la deg friste av vannhull i form av en strandbar, kafé eller bod med ferskpresset granateple- eller appelsinjuice.

Et stort og variert tilbud av restauranter og barer er med på å gjøre denne sjarmerende småbyen til en avslappet lunsj- og shoppingoase på dagtid. På kveldstid er det et sydende folkehav. 

Gå litt bort fra den travle hovedgaten, finn deg en koselig restaurant ved havet, og se utover Middelhavet mens sola går ned og skilpaddene boltrer seg i vannet. Kjenn historiens vingeslag – her kan du vandre blant gamle murer og restene av det antikke Apollon-tempelet som troner på odden. Det store romerske teatret ønsker de besøkende velkommen ved innfarten til sentrum.

Side er med sitt store mangfold av bosteder, fantastiske strender og lokal sjarm et av de mest populære badereisemålene for norske familier, voksne og unge som bare vil nyte herlige og bekymringsløse dager i solen.

Eksperttips

  • På det store markedet, som holdes to ganger i uken i Manavgat, finner du mange fristelser.
  • Aspendos er et amfiteater fra antikken hvor det fortsatt holdes forestillinger. Få med deg en opera eller en konsert under åpen himmel.
  • De antikke ruinene rundt Side er vel verdt et besøk. 
  • Innta en god tyrkisk frokost i en tyrkisk fjellandsby.

Fakta

  • Innbyggere: Ca. 11 000.
  • Avstand: Manavgat 6 km, Alanya 65 km, Antalya 70 km.
  • Strand: I Side er det to lange sandstrender: Den vestre stranden, Kumköy, er langgrunn og barnevennlig. Den østre stranden er roligere med klart vann, men ikke like langgrunn.
  • Transfer: Ca. 1 time fra Antalya flyplass til det første hotellet i Side.
  • Reisemålsservice: Vi har reiseledere i Side som kan treffes på servicetelefon +90 507 691 14 55.

Video

Side på egenhånd

Antalya
Antalya – gamlebyen og shopping.
Antalya byr på alt fra endeløse basarer til kultur i mengder. Besøk Antalyas arkeologiske museum, Güzelobastranden i Lara, en kjent picknickstrand for lokalbefolkningen. ”Gamlebyen” (Kaleici) må man besøke, enten ved å bli med oss eller å reise på egenhånd. Spander et par timer med å spasere rundt i gamlebyens smug og stopp og nyt en kopp tyrkisk kaffe på en av de mange kafeene som finns. I nærheten av gamlebyen ligger mange bra shoppinggater. Avslutt gjerne dagen med å ta lokalbussen eller en taxi til et av de store shoppingsentrene i Antalya. Prisene er lavere i Tyrkia enn hjemme.
Shoppingsentre: Terra City, Migros AVM, Øzdilek, Deepo och MarkAntalya.
Dersom man vil ha et lite eventyr, drar man til fornøyelsesparken Aktur som ligger ved Migros shoppingcenter i Konyaalti.

 

Olymapinar-demningen

Green Lake & Oymapinar-demningen
Vi anbefaler en tur opp til Green Lake og Oymapinar-demningen, langt fra den brusende turismen, for å nyte den vakre naturen et par timer. Man tar seg dit enkelt med lokalbuss til Manavgat hvor man bytter til en dolmuş (minibuss) eller leiebil.
Ved dammen har du en fantastisk utsikt over Green Lake som ligger mellom høyreiste fjell. Nettopp på grunn av fargen har innsjøen fått sitt navn. På veien ned kan man stanse og ta et svalende dupp i sjøen. Selv på de varmeste sommerdagene ligger temperaturen ikke over 23 grader. Det finnes også muligheter til båtturer på innsjøen.

Frokost

Village breakfast
Innta en herlig sen landsbyfrokost på en gård i en av landsbyene. Det er enkle steder som serverer lokalbefolkningen frokost. Utvalget avhenger av årstiden og sesongens frukt og grønt.
Det kan være alt fra grønne og sorte oliven, tomater, honning, ulike syltetøy, frukt, nøtter og ulike dipper og oster. Egg fra gårdens høns serveres selvfølgelig. De fleste stedene serverer også gözleme, som kan beskrives som en slags fylt lefse. Fyllet varierer mellom ulike typer ost, spinat, og persille. Tyrkisk te nytes selvfølgelig sammen med frokosten.
Søndager er denne utflukten ekstra populær, både blant lokalbefolkningen og turistene.

Manavgat

Manavgat
Manavgat, kommunesenteret er vel verdt et besøk. Ta lokalbussen til Manavgat og besøk du områdets største markeder. Hver mandag og torsdag er det frukt- og klesmarked i byen hvor det bugner av frukt, grønnsaker og krydder. Kombiner et besøk på markedet med en smakfull lunsj i en av restarantene langs Manavgat-fossen.

To fosser
I Tyrkia finner du mange vakre fosser, og i området rundt Antalya er det et tjuetalls. To av disse er litt utenom det vanlige, og kalles ”de sagnomsusde fossene”.
Ta lokalbussen til Manavgat og bytt til dolmuş eller leiebil for å reise videre.

Manavgatfossen
Langs Manavgatelven ligger Manavgatfossen, som er veldig kjent i Tyrkia. Fossen ligger noen kilometer nord for selve byen Manavgat og er kun noen meter høy, men nesten like bred som hele elven. Selve fossen er omgitt av frodige hager, og å se på alt vannet som fosser frem er et imponerende og vakkert skue. En dagsutflukt langs elven er absolutt å anbefale.

Dudenfossen
Ca 13 km sydøst for Antalya finner du Dudenelven som åler seg frem oppe i Taurusfjellene. Deretter faller den 20 meter i den storslagne Dudenfossen. Ved fossen ligger også en meget vakker botanisk hage. Hagen er en av lokalbefolkningens favorittplasser og er et yndet sted for søndagutflukten, etterfulgt av en bedre piknik.
Bak fossen er det en hule som sies å være omtrent 40 m. lang. For å finne frem til grotten, følger du veien som leder ned mot dalen. Du tar deg enkelt frem hit med taxi, buss eller leiebil.