Reiser til Kemer

Moderne badeby med nærhet til alt

Kemer er en liten ferieperle som mange har lagt sin elsk på! Her er det korte avstander og rolig atmosfære. Samtidig finner du alt du trenger for en herlig ferie i solen.

I den moderne gågaten finner du et stort utvalg butikker, og langs strandpromenaden ligger restauranter og barer. De fine parkområdene, den aktive marinaen, vannfontenene og lekeplassene er velstelte og innbydende.
Stemningen i Kemer er god og folk er hyggelige. Kemer gir deg utallige muligheter til nye opplevelser og nye smaker. En gang i uken holdes et tekstilmarked samt et lokalt frukt- og grønnsaksmarked hvor du kan kjøpe lokale produkter og la sansene jobbe overtid.

Det er også muligheter for å ta seg ut på utflukter på egenhånd fra Kemer. Ønsker du en aktiv ferie, samtidig som du får et flott oversikt over den nydelige naturen er kanskje en vandring noe for deg?

Tyrkiareiser er størst i Kemer. Vi kjenner byen godt. Her finner du våre populære Viking-hotell som er kjent for god stemning og god service.

Kemer har to populære badestrender – en sandstrand og en strand med rullestein. Mellom disse ligger marinaen med sine mange båter, barer og restauranter. På steinstranden er vannet klart og innbydende. Sandstranden er langgrunn og passer godt for barn. Langs sandstranden ligger moderne fasiliteter som badeland, lekeplass, restauranter, barer og utendørs diskotek.

I Kemer er det grønt og frodig – de fine fjellområdene rundt byen byr på mange muligheter for korte og lengre turer til fots eller på sykkel. I Kemer legger du opp ferien akkurat slik du selv ønsker – alt er innen rekkevidde.

Eksperttips

  • Ta gondolbanen opp til toppen av Tahtali som ligger 2 365 meter over havet. Utsikten er fantastisk!
  • Opplev den gamle havnebyen Phaselis.
  • Gå ikke glipp av det fargerike og bugnende frukt- og grønnsaksmarkedet som holdes en gang i uken ved Viking Star Hotel & Spa.
  • Det krystallklare vannet i Kemer er perfekt for snorkling og dykking.
  • Ta lokalbussen til Antalya eller hvorfor ikke prøve sjøveien? I høysesong går det daglig ferger mellom Kemer og Antalya. Benytt tiden i storbyen til å handle i basarene og utforske gamlebyen.

Fakta

  • Innbyggere: Ca. 12 000.
  • Avstand: Antalya 45 km, Side 115 km, Alanya 175 km.
  • Strand: Kemers strender er fine med klart vann. Den østre stranden består av rullestein. Den vestre stranden, Moonlight Beach, er litt mindre og med finkornet sand.
  • Transfer: Ca. 1 time fra Antalya flyplass til det første hotellet i Kemer.
  • Reisemålsservice: Tyrkiareiser har reiseledere i Kemer som kan treffes på servicetelefon +90 537 577 54 78.

Video

På egenhånd rundt Kemer

Aquapark
Canyoning Safari
Canyoning Safari er et eventyr for hele familien - både i luft  og i vann. Eco Fun Park ligger ved en avkjølende elv som renner ned fra Taurusfjellene. Så dette er en ypperlig tur når temperaturen er som høyest. Parken ligger i fredfulle grønkledde omgivelser omgitt av pinjeskog og vakker natur. Her kan hele familien gripe sjansen til å prøve et elveeventyr i den rolige delen av elven. Vanskelighetsgraden for aktivitetene er tilpasset barnefamilier med barn. Canyoning Safari et veldig populært innslag i ferien.  
 
Antalya
Antalya
Antalya byr på alt fra endeløse basarer til kultur i mengder. Besøk Antalyas arkeologiske museum, Güzelobastranden i Lara, en kjent picknickstrand for lokalbefolkningen. ”Gamlebyen” (Kaleici) må man besøke, enten ved å bli med oss eller å reise på egenhånd. Dersom man vil ha lite eventyr, drar man til fornøyelsesparken Aktur som ligger ved Migros shoppingcenter i Konyaalti. Til Antalya drar du enklest med oss, dolmuş eller med taxi.
Calistoppen
Çalıştoppen
Dersom du liker å ta bena fatt, ta en tur opp til Çalıştoppen. Turen til toppen, hvor det ligger en brannstasjon, tar cirka 1 time. Derfra kan du nyte en herlig panoramautsikt over Kemer, Çamyuva og Kiris.
 
Gågata
Gågaten
Gågaten i Kemer er full av alle typer butikker. Her ligger blant annet Viking Center som tilbyr skinnvarer, klokker, smykker og diamanter til vesentlig lavere priser enn hjemme i Norge. I sidegatene finner du et godt utvalg av hyggelige barer og restauranter.  
Gokart
Gokartbane
Ved enden av Deniz Cad ved tekstilmarkedet finner du Kemers gokartbane.  
Aquapark
Kemers moské
Kemers største moské med plass for cirka 3 000 personer, sto klar høsten 2011 og er vel verd et besøk. Moskéen er finansiert gjennom donasjoner og ligger i nærheten av klokketårnet. Besøk i moskéen bør skje mellom bønnene, og man bør kle seg etter muslimsk tradisjon.
Kiris
Kiris
Kiris by er skilt fra Çamyuva med vannutløpet fra fjellene og fra Kemer med Çalıs. Nyt en kopp tyrkisk kaffe eller te og kanskje en baklava på en av de mange koselige små kaféene.
Den lykiske veien
Den Lykiske veien
Den Lykiske veien er velkjent for mange. Om du liker vandring i kombinasjon med vakker natur og historie, bør du ta turen ut i lykiernes fotspor på egen hånd eller sammen med oss. Det finns mange vandringsveier av ulik lengde. Du kan ta den Lykiske veien helt til Fethiye – som tar ca 20 dager.
Marked
Markeder
På mandager er det et fargerikt marked i Kemer ved Viking Star Hotel & Spa. Her selges frukt, grønnsaker, krydder samt en del håndverk. På tirsdager er det tekstilmarked i Kemer ved enden av Deniz Cad, på onsdager i Çamyuva og på fredager i Göynük. Ikke glem å prute.
Moonlight Beach
Moonlight Beach
Ved Moonlight Beach finner du Kemers største park og også byens sandstrand. Her finns et stort utvalg av restauranter og kaféer, et utendørsdiskotek, svømmebasseng og en nomadepark (inngangsavgift). I nomadeparken, like ved marinaen, finns det en utstilling om nomadenes livsstil samt et enklere serveringssted.
Phaselis
Phaselis
Phaselis er en fascinerende antikk by ca 17 km vest for Kemer. Her finns ruiner og et antikt teater fra tiden da byen var en svært viktig havneby. Du finner også en herlig strand som også lokalbefolkningen benytter som et hyggelig picknicksted. Her kan man kombinere sol og bad med historie. Det finns en kafé som serverer enklere retter. Toaletter kan benyttes mot avgift. Det er enklest å dra hit med taxi eller dolmuş, men med dolmuş må du beregne å gå ca 2 km.
Strandpromenaden
Strandpromenaden
Strandpromenaden i Kemer er som skapt for en spasertur om morgenen eller kvelden. Den går langs en stor del av kystlinjen: begynn hvor du vil, og hvorfor ikke avslutte med en iskrem ved Moonlight Beach?
Aquapark
Tyrkisk Hamam
Du finner tyrkisk hamam på Viking Star Hotel & Spa samt på Viking Apart. Kjenn deg som en ny person etter å ha blitt skrubbet fra topp til tå med en avslappende massage som avslutning. Dette bør du gjøre like etter din ankomst til Tyrkia for å være klar for stranden og få en herlig brunfarge. Bestill via oss eller hotellens resepsjon. Gratis opphentning ved hotellet.?
Aquapark
Yayla mountain road
Yayla mountain road tilbyr en spennende bilreise opp til byen Ovacık som ligger blant skyene ved toppen av fjellet og Yayla Kuzdere og Gedelme. Glem ikke kameraet og eventuelt en genser da det kan være litt kjølig på toppen. Fortsette gjerne ned på den andre siden av Taurusfjellene til Antalya eller se mer av innlandet i Tyrkia.

I området rundt Kemer ligger alt til rette for flotte fotturer. Les mer om våre vandringer og la deg inspirere til en aktiv ferie!