Side

Romantikk, avslapning og barnas badeparadis Det er lett å like Side. Her er det noe for enhver smak, vakkert rammet inn av antikke omgivelser. Side er småbarnsfamiliens førstevalg med sine langgrunne, gylne strender.

På hver sin side av byen finner du de gylne, vakre sandstrendene. De fleste av Tyrkiareisers hotell ligger ved den langgrunne, vestre stranden. Den 4,5 kilometer lange strandpromenaden tar deg langs den brede sandstranden helt til gamlebyen. Underveis kan du la deg friste av vannhull i form av en strandbar, kafé eller bod med ferskpresset granateple- eller appelsinjuice.

Et stort og variert tilbud av restauranter og barer er med på å gjøre denne sjarmerende småbyen til en avslappet lunsj- og shoppingoase på dagtid. På kveldstid er det et sydende folkehav. 
Den eventyrlystne kan utforske de mange severdighetene i regionen på egenhånd. Side og områdene rundt er også verstskap for flere spennende festivaler og arrangementer i løpet av året. 

Gå litt bort fra den travle hovedgaten, finn deg en koselig restaurant ved havet, og se utover Middelhavet mens sola går ned og skilpaddene boltrer seg i vannet. Kjenn historiens vingeslag – her kan du vandre blant gamle murer og restene av det antikke Apollon-tempelet som troner på odden. Det store romerske teatret ønsker de besøkende velkommen ved innfarten til sentrum. For de som ønsker er det mange flotte  utflukter man kan melde seg på. 

Side er med sitt store mangfold av bosteder, fantastiske strender og lokal sjarm et av de mest populære badereisemålene for norske familier, voksne og unge som bare vil nyte herlige og bekymringsløse dager i solen.

Gullkorn
•    På det store markedet, som holdes to ganger i uken i Manavgat, finner du mange fristelser.
•    Aspendos er et amfiteater fra antikken hvor det fortsatt holdes forestillinger. Få med deg en opera eller en konsert under åpen himmel.
•    De antikke ruinene rundt Side er vel verdt et besøk. 
•    Innta en god tyrkisk frokost i en tyrkisk fjellandsby.

Fakta
Innbyggere: Ca. 11 000.
Avstand: Manavgat 6 km, Alanya 65 km, Antalya 70 km.
Strand: I Side er det to lange sandstrender: Den vestre stranden, Kumköy, er langgrunn og barnevennlig. Den østre stranden er roligere med klart vann, men ikke like langgrunn.
Transfer: Ca. 1 time fra Antalya flyplass til det første hotellet i Side.
Reisemålsservice: Vi har reiseledere i Side som kan treffes på servicetelefon +90 507 691 14 55.

Status:
Fullt

Video

Arrangement

Hvert år arrangeres det flere arrangement og festivaler i og rundt Side. Nedenfor har vi samlet sammen en knippe for deg som ønsker å få med deg noe helt spesielt på Tyrkiaferien.

Manavgat Motorsykkelfestival
Juli 2016

En unik mulighet til å kombinere friluftsliv i Manavgats flotte natur med motorsport! 
Se på akrobatiske motorsykkelshow, og show med lokale artister og sangere. 
Camping i Sorgun-skogen, og besøk til naturskjønne og historiske steder. Side World Music, Culture and Art Festival
September 2016

Konsertene foregår på kveldstid i vakre omgivelser i antikke Side ved havnen, Apollo temlet og det antikke teateret. 
Internasjonale kjente artister, klassiske konserter og band. 
Gratis inngang


Yağli Pehlivan Güreşleri - Oljebryting
25. september 2016

Det er gratis å se på oljebrytingen som arrangeres på en fotballstadio i Ilıca eller Manavgat. 
Det hele starter med et opptog igjennom gatene i Manavgat. Få med deg denne spesielle folkefesten, og sjansen til å oppleve ekte tyrkisk kultur på nært hold. 
 

Utflukter fra Side

Hamam
Hamam - Tyrkisk bad
En mangehundreårig tradisjon. Dette er en perfekt start på ferien for å beholde brunfargen. I et naturlig dampbad blir du skrubbet og såpet inn med olivensåpe, før det avsluttes med en avkoblende oljemassasje. Alle dager. 1,5 – 2 t.
Pris voksen:  ca. 140 NOK
Pris barn:  ca. 70 NOK
VIP-hamam
I tillegg til ordninær hamam, blir du skrubbet med salt, du får en avslappende aromamassasje samt en forfriskende ansiktsmaske.
Pris voksen:   ca. 350 NOK
Pris barn:   ca. 175 NOK

 

Jeepsafari
Jeepsafari
I jeeper tar vi dere med opp i de mektige Taurusfjellene. Vi passerer elver og kjører gjennom landsbyer. Dette er en dag fylt med eventyr og nye inntrykk. Lunsj ekskl. drikke inkludert. Alle dager – heldag.
Pris voksen: ca. 250 NOK
Pris barn:  ca. 130 NOK

Rafting
Rafting
Bli med på spennende elvepadling i vakker natur. Vi setter fart ned Köprülüelven og lar adrenalinet flyte! Lunsj ekskl. drikke inkludert. Alle dager – heldag.
Pris voksen: ca. 215 NOK
Pris barn: ca. 100 NOK
Dykning
Dykking
Opplev Middelhavets fascinerende undervannsverden! Om dette blir ditt første dykk, er du i trygge hender. To dykk med instruktør. Lunsj ekskl. drikke inkludert. Alle dager – heldag.
Pris: ca. 340 NOK
Følge uten dykk: ca. 170 NOK
Sidetur
Shopping og Citytour
Følg med oss på en herlig shoppingrunde kombinert med historiske severdigheter. Vi besøker tre utvalgte forretninger; en gullsmedbutikk, en optiker og en skinnbutikk. Her er det mye å velge blant. Etter noen intense shoppingtimer, tar vi så en spasertur gjennom Sides brosteinslagte gater og ser på ruinene. Skandinavisk guide.
Gratis kveldstur fra cirka kl. 16-19.
Aquapark
Waterplanet
Aquapark med alt du kan ønske av vannsklier og annen moro for både store og små. Ligger mellom Side og Alanya. Enkel lunsj inkludert. Heldag.
Pris voksen: ca. 215 NOK
Pris barn:  ca. 100 NOK
Fire of Anatolia
Fire of Anatolia
Et danseshow du ikke vil gå glipp av under oppholdet! Du sitter trollbundet gjennom en reise fra urgammel til moderne dans. Tyrkias svar på Riverdance. Kveldsutflukt.
Pris voksen:  ca. 315 NOK
Pris barn: gratis
 
Aquarium
Antalya Aquarium
La deg fascinere i et av verdens største akvarium med bl.a. haibasseng, undervannstunnel og show. Halvdag.
Pris voksen: ca. 330 NOK
Pris barn: ca. 255 NOK
Smaragdfloden med marknadsbesök

Båttur på smaragdelven
Bli med på båttur ned smaragdelven i Manavgat. Mot slutten av turen legger vi til ved en strand der elven munner ut i havet for sol og bad. Lunsj (ekskl. drikke) inkludert.
Pris voksen:  ca. 170 NOK
Pris barn: ca. 85 NOK

Delfinshow
Delfinshow
Opplev et spektakulært delfinshow der man virkelig får et inntrykk av disse estetiske havdyrenes styrke, fart og ikke minst intelligens. Halvdag fra ca. 13.30-17.00.
Pris voksen: ca. 200 NOK
Pris barn:  ca. 100 NOK
Discovery park
Discovery Park
For den nysgjerrige lokker kanskje et besøk til Tyrkias største og eneste temapark. I syv ulike parker med ulike temaer kan du oppleve dinosaurer i Dino Park, ville dyr i Animal Park eller haier i Aquarium. Her finner du også en egen park med temaet "tegneseriefigurer" med blant annet Shrek og favorittene fra Ice Age. Halvdag
Pris voksen: ca 450 NOK
Pris barn: ca 320 NOK
 


Alle utflukter bestilles i Tyrkia og betales i lire, euro eller norske kroner. Merk at prisene oppgitt er cirkapriser. Endringer kan forekomme. Aktuell pris fås ved bestilling. Det er 18-års aldersgrense på visse utflukter uten følge av voksen. Utfluktsprogrammet er preliminært og kansellering kan forekomme ved for få påmeldte, dårlig vær eller andre uforutsette omstendigheter.

 

 

 

Side på egenhånd

Antalya
Antalya – gamlebyen og shopping.
Antalya byr på alt fra endeløse basarer til kultur i mengder. Besøk Antalyas arkeologiske museum, Güzelobastranden i Lara, en kjent picknickstrand for lokalbefolkningen. ”Gamlebyen” (Kaleici) må man besøke, enten ved å bli med oss eller å reise på egenhånd. Spander et par timer med å spasere rundt i gamlebyens smug og stopp og nyt en kopp tyrkisk kaffe på en av de mange kafeene som finns. I nærheten av gamlebyen ligger mange bra shoppinggater. Avslutt gjerne dagen med å ta lokalbussen eller en taxi til et av de store shoppingsentrene i Antalya. Prisene er lavere i Tyrkia enn hjemme.
Shoppingsentre: Terra City, Migros AVM, Øzdilek, Deepo och MarkAntalya.
Dersom man vil ha et lite eventyr, drar man til fornøyelsesparken Aktur som ligger ved Migros shoppingcenter i Konyaalti.

 

Olymapinar-demningen

Green Lake & Oymapinar-demningen
Vi anbefaler en tur opp til Green Lake og Oymapinar-demningen, langt fra den brusende turismen, for å nyte den vakre naturen et par timer. Man tar seg dit enkelt med lokalbuss til Manavgat hvor man bytter til en dolmuş (minibuss) eller leiebil.
Ved dammen har du en fantastisk utsikt over Green Lake som ligger mellom høyreiste fjell. Nettopp på grunn av fargen har innsjøen fått sitt navn. På veien ned kan man stanse og ta et svalende dupp i sjøen. Selv på de varmeste sommerdagene ligger temperaturen ikke over 23 grader. Det finnes også muligheter til båtturer på innsjøen.

Frokost

Village breakfast
Innta en herlig sen landsbyfrokost på en gård i en av landsbyene. Det er enkle steder som serverer lokalbefolkningen frokost. Utvalget avhenger av årstiden og sesongens frukt og grønt.
Det kan være alt fra grønne og sorte oliven, tomater, honning, ulike syltetøy, frukt, nøtter og ulike dipper og oster. Egg fra gårdens høns serveres selvfølgelig. De fleste stedene serverer også gözleme, som kan beskrives som en slags fylt lefse. Fyllet varierer mellom ulike typer ost, spinat, og persille. Tyrkisk te nytes selvfølgelig sammen med frokosten.
Søndager er denne utflukten ekstra populær, både blant lokalbefolkningen og turistene.

Manavgat

Manavgat
Manavgat, kommunesenteret er vel verdt et besøk. Ta lokalbussen til Manavgat og besøk du områdets største markeder. Hver mandag og torsdag er det frukt- og klesmarked i byen hvor det bugner av frukt, grønnsaker og krydder. Kombiner et besøk på markedet med en smakfull lunsj i en av restarantene langs Manavgat-fossen.

To fosser
I Tyrkia finner du mange vakre fosser, og i området rundt Antalya er det et tjuetalls. To av disse er litt utenom det vanlige, og kalles ”de sagnomsusde fossene”.
Ta lokalbussen til Manavgat og bytt til dolmuş eller leiebil for å reise videre.

Manavgatfossen
Langs Manavgatelven ligger Manavgatfossen, som er veldig kjent i Tyrkia. Fossen ligger noen kilometer nord for selve byen Manavgat og er kun noen meter høy, men nesten like bred som hele elven. Selve fossen er omgitt av frodige hager, og å se på alt vannet som fosser frem er et imponerende og vakkert skue. En dagsutflukt langs elven er absolutt å anbefale.

Dudenfossen
Ca 13 km sydøst for Antalya finner du Dudenelven som åler seg frem oppe i Taurusfjellene. Deretter faller den 20 meter i den storslagne Dudenfossen. Ved fossen ligger også en meget vakker botanisk hage. Hagen er en av lokalbefolkningens favorittplasser og er et yndet sted for søndagutflukten, etterfulgt av en bedre piknik.
Bak fossen er det en hule som sies å være omtrent 40 m. lang. For å finne frem til grotten, følger du veien som leder ned mot dalen. Du tar deg enkelt frem hit med taxi, buss eller leiebil.

Kart

Hotell

Suncity Apart

Suncity Apart

***+
Et av våre mest populære familiehotell
Suncity Apart er et av våre mest populære leilighetshotell og  familiefavoritt i Side med god atmosfære og mange tilbakevendende gjester. Det store bassengområdet ligger i... Les mer »
Stranden 1 km
Lokalt sentrum 300 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Star Beach Hotel

Side Star Beach Hotel

*****
Førsteklasses hotell ved stranden
Side Star Beach Hotel er et komfortabelt og svært populært All Inclusive-hotell, blant annet på grunn av sin suverene beliggenhet på strandpromenaden. Her blir det fort utsolgt... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 0 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Sunlight Garden

Sunlight Garden

***+
Barnevennlig hotell med store rom
Sunlight Garden er et populært All Inclusive-hotell som passer for alle, også for store familier og flere som reiser sammen. Hotellet består av flere bygninger som omkranser to solte... Les mer »
Stranden 560 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Alremu Apart

Alremu Apart

***
Leilighetshotell som ligger perfekt til ved stranden
Alremu Apart er et enkelt, men trivelig leilighetshotell i Side som passer den som ønsker nærhet til stranden. På hotellområdet er det en restaurant som holder åpent sel... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 60 m
Restaurant Ja
Bar Ja
Bella Resort & Spa

Bella Resort & Spa

****+
Førsteklasses beliggenhet rett ved stranden
Bella Resort & Spa (tidligere Side Sun Bella Resort & Spa) er et førsteklasses All Incluisve-hotell rett ved Sides fine sandstrand. Bassengområdet ligger i en grønn oase me... Les mer »
Stranden 20 m
Lokalt sentrum 700 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Can Garden Beach

Can Garden Beach

****
Bungalower med Sides beste beliggenhet
Can Garden Beach er et populært All Inclusive-hotell bygget som en sjarmerende liten landsby med koselige bungalower beliggende i en frodig og vakker hage. Hotellet er beliggende rett ved Sides ... Les mer »
Stranden 0-100 m
Lokalt sentrum 600 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Can Garden Resort

Can Garden Resort

****
All Inclusive ferie av høy klasse
Can Garden Resort er et ekte ferieparadis for hele familien. Kjent for sitt gode kjøkken og sin gjennomført gode standard, setter hotellet en flott ramme rundt ferien. Can Garden Resort ... Les mer »
Stranden 600 m
Lokalt sentrum 3,6 km
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Club Calimera Serra Palace

Club Calimera Serra Palace

*****
Et eldorado for hele familien!
Club Calimera Serra Palace imponerer, spesielt barnefamilier – her finnes virkelig alt man kan ønske seg for at ferien skal bli vellykket for både store og små. Hotellet har e... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 850 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Dream Family Club

Dream Family Club

****
Populært familiehotell med All Inclusive
På Dream Family Club (tidligere Prime Family Club) nyter du en herlig ferie med fullt fokus på familien. Det er en grunn til at våre gjester kommer tilbake hit. Her trives små ... Les mer »
Stranden 550 m
Lokalt sentrum 235 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Golden Star Hotel

Golden Star Hotel

**+
Prisgunstig hotell ved stranden i Side
Golden Star Hotel er et enkelt hotell med en super beliggenhet rett ved en fantastisk sandstrand i Side. Her finnes solsenger, parasoller og strandbar. Bassengområde med barnebasseng. Restaurant... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Nerton Hotel

Nerton Hotel

***+
Velkjent hotell nær stranden
Populære Nerton Hotel ligger ved strandpromenaden med gangavstand til gamlebyen i Side. Det består av to bygninger beliggende rundt et bassengområde. Solterrasse med basseng, et mind... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 60 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Novum Garden Hotel

Novum Garden Hotel

****+
Høy standard i rolige omgivelser
Novum Garden er et trivelig hotell som ligger et lite stykke utenfor Side, i Colakli. Hotellet ligger i et frodig område, og bassengområdet ligger omkranset av trær og blomster. Det ... Les mer »
Stranden 350 m
Lokalt sentrum 200 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Primasol Serra Garden

Primasol Serra Garden

****
Nyrenovert familiehotell utenfor Side
Hotellet består av små områder med frittstående bygninger som hver har tre etasjer. Bygningene ligger i en grønn og frodig hage. Bassengområdet er stort og ligger ... Les mer »
Stranden 200 m
Lokalt sentrum 450 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Royal Palace Hotel & SPA

Side Royal Palace Hotel & SPA

****+
Storslått nytt hotell med All Inclusive
Side Royal Palace Hotel & Spa er et nytt praktfullt og lekkert hotell utenfor Side. Med et stort og varierert tilbud  trives både par og barnefamilier her. Et herlig bassengområde... Les mer »
Stranden 260 m
Lokalt sentrum 50 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Star Resort Hotel

Side Star Resort Hotel

*****
Her skapes flotte ferieminner for hele familien!
Dette er et All Inclusive-hotell av høy standard rett ved den fantastiske sandstranden i Side. Her finns alt som skal til for å skape uforglemmelige ferieminner, og både store som s... Les mer »
Stranden 0-250 m
Lokalt sentrum 700 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Village Hotel

Side Village Hotel

****
Populært familiehotell med hyggelig bassengområde
Nytt hotell i vårt program 2017. På Side Village trives både store og små. Dette populære leilighetshotellet ligger i Kumköy vest for Side og har mange skandinaviske... Les mer »
Stranden 800
Lokalt sentrum 250
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Sun Beach Hotel

Sun Beach Hotel

***
Sjarmerende All Inclusive hotell rett ved stranden
Sun Beach Hotel har perfekt beliggenhet, kun noen få meter fra den fine, langstrakte stranden og strandpromenaden i Side. Dette er et hyggelig familiehotell med et lite bassengområde og eg... Les mer »
Lokalt sentrum 100 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Strandbar
Sun Beach Park Hotel

Sun Beach Park Hotel

***+
All Inclusive-hotell for alle
På Sun Beach Park Hotel finner du alt du trenger for en avslappende ferie. Dette All Inclusive-hotellet ligger i sjarmerende Side og med nærhet til den langgrunne stranden og lokalt sentru... Les mer »
Stranden 150 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa

Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa

*****
Luksusferie på stranden
Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa er et luksuriøst hotell rett ved stranden i et rolig naturområde. Den flotte strandpromenaden tar deg inn til Side og er populær blant ... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 300 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Side Sun Hotel

Side Sun Hotel

****
Familievennlig hotell rett ved stranden
Side Sun Hotel ligger flott til ved stranden i et rolig område utenfor Side. Hotellet har 3 a la carte-restauranter og bar. Basseng, innendørsbasseng og barnebasseng. Vannsklie (visse &ar... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 150 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Hanay Suit Apart

Hanay Suit Apart

***
Leiligheter med avslappet stemning
Herlig atmosfære for hele familien Et trivelig rolig leilighetshotell. Hanay Suite har en koselig hage med basseng og barnebasseng som holder åpent fra midten av mai til begynnelsen av okt... Les mer »
Stranden 800 m
Lokalt sentrum 100 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja
Leda Beach Hotel

Leda Beach Hotel

**+
Populært hotell på strandpromenaden
Her bor du like ved Sides vestre strand og har kort vei til gamlebyen. Leda Beach Hotel ligger i et sjarmerende område med antikke søyler og ruiner. Den flotte beliggenheten gjør h... Les mer »
Stranden 0 m
Lokalt sentrum 500 m
Basseng Ja
Barnebasseng Ja
Restaurant Ja
Bar Ja